Doların tansiyonu ABD verisi sonrası düştü

ABD enflasyonu açıklanmadan hemen önce 3.86'nın üzerini gören dolar/TL, verinin beklentiye paralel gelmesiyle 3.84'e gevşedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TCMB'nin yarın faiz artışına gideceği beklentisiyle dolar/TL'de görülen iyimserlik bu akşam açıklanacak Fed kararları öncesi zayıfladı. Haftanın ilk iki işlem gününde 3.82-3.84 dar bandında hareket eden dolar/TL, dün akşam saatlerinde yukarı yönlü hareketlendi.

Bugün genel olarak 3.84-3.86 arasında hareketlerin izlendiği dolar/TL'de yükseliş iştahı ABD TÜFE verisi öncesinde hızlandı ve kur 3.86'nın üzerini gördü. Kasım ayı enflasyonun yüzde 0,4 ile beklentiye paralel artması sonrası kur, 3.84'e gevşedi.

Dolar/TL saat 16:37'de 3.8475'den işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 4.5280 ve sterlin/TL 5.1430 seviyesinde yer aldı.

Fed kararları bekleniyor

Fed, yılın son faiz kararını bu akşam TSI 22:00'da açıklayacak. Piyasalar 25 baz puan artışa kesin gözüyle bakarken faiz kararından ziyade gelecek yıla yönelik projeksiyonlar merakla bekliyor. Yarın ise TCMB faiz kararını verecek. Analistler, TCMB'nin GLP faizinde 100 baz puan artışa gitmesini bekliyor.

Kur ve faiz tarafında iyimserliğin hız kestiğini kaydeden QNB Finans Yatırım'dan Yatırım Danışmanlığı Müdürü Serdar Pazı, ABD enflasyon verisi ve Fed faiz kararı sonrası dolar/TL'de yaşanabilecek olası yükselişlerin TCMB kararı sonrasında geri verilebileceğini düşündüklerini söyledi.