Dolar/TL 4 liranın üzerini gördü

Türk Lirası, dolar ve euro karşısında tarihi dip seviyelerine yakın seyrediyor. Dolar 4 liranın üzerini görürken, euro rekora yakın. Borsada da satıcılı seyir hakim. Diğer taraftan kur ve ons altındaki yükselişten destek bulan gram altın tarihi zirvesinin hemen altında.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolar/TL rekor seviyelere yakın seyrini sürdürüyor.

Cuma günü Asya seansında 4.0368'e kadar çıkarak rekor kıran dolar kuru bugün 4.0020'yi görmesinin ardından saat 12:05'de 3.9985'de yer aldı. Aynı dakikalarda euro/TL 4.9605'den işlem gördü. Euroda rekor 4.9756.

Dolar endeksi 88,70 seviyelerinden bir miktar toparlanmış ve 89,15'lere gelmiş olsa da zayıf kalmayı sürdürüyor. İçeride 10 yıllık tahvil faizi 12,78'de.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi ise yüzde 0,41 düşüşle 115.706 puanda. Gram altın ise 172.3 lira civarında.

Kırılganlığın devamı bekleniyor

TL'de bir değersizleşme eğilimi söz konusu olduğunu vurgulayan analistler, TL'deki değer kaybının enflasyonu yukarı yönlü etkileyeceği beklentilerinin faizlerde yükselişe neden olduğu, bunun da TL'ye baskı yarattığını belirtiyor.

Yüksek enflasyon ve cari açık gibi makro dengesizliklerin fon akışına duyarlı Türkiye ekonomisinin yumuşak karnı olmaya devam edeceğini belirten analistler, bu çerçevede TL'de kırılganlığın sürmesinin beklendiğini ifade etti.

ABD büyümesi açıklanacak

Yurt içi piyasalarda bugün TL'nin seyrini etkileyecek önemli bir veri bulunmazken, dışarıda ABD 4. çeyrek büyüme (15:30) rakamları takip edilecek. ABD ekonomisinin bu dönemde yüzde 2,7 büyüme kaydetmesi bekleniyor.

Türkiye ekonomisinin geçen yıla ilişkin büyüme rakamları ise yarın açıklanacak. Beklenti yüzde 7,3 yönünde.

Ticaret savaşları kaygısı yeniden güçlendiTicaret savaşları kaygısı yeniden güçlendi

Bu konularda ilginizi çekebilir