Dolar/TL 6.84 seviyesine kadar yükseldi

Dün piyasa kapanışına yakın 6.40 seviyesinin üzerinde dengelenen dolar/TL, bu sabah uluslararası piyasada 6.50'nin üzerinde işlem görmeye başladı. Kur gün boyu kademeli olarak yükselerek 6.84 seviyesine kadar çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolar/TL'de yukarı yönlü hareketlilik sürüyor. Dün 6.47 seviyesine kadar yükselen kur, bu sabah 6.50 seviyesinin üzerinde işlem görmeye başladı. Kur yurtiçi piyasaların kapalı olduğu bugün uluslararası piyasalarda öğle saatleri itibariyle 6.60 öğleden sonra ise kademeli olarak 6.8421 seviyesine kadar çıktı. 

Önceki gün Moody’s, Türkiye'de 20 banka ve finans kuruluşunun notunu indirdi. Analistler bu kararın kurdaki hareketlilikte etkili olduğunu belirtirken, küresel ve yerel olarak ticaret savaşlarının izlendiğini dile getiriyor.

Dolar/TL saat 17.25'de 6.7718 seviyesinden fiyatlanırken, aynı dakikalarda euro/TL 7,9053 seviyesinden işlem gördü. Doların yönü üzerinde Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erkan Kİlimci'nin istifa ettiği iddiası ve Fitch'in Türk bankalarının risklerinin arttığına ilişkin yayımladığı rapor etkili oldu. 

Bugün yurt içinde önemli bir veri açıklanmazken, ABD'de kişisel harcamalar ve işsizlik maaşı başvuru istatistikleri takip edildi.

Fitch'ten yeni rapor: TL'deki kayıp banka risklerini artırıyorFitch'ten yeni rapor: TL'deki kayıp banka risklerini artırıyor

'Merkez Bankası Başkan Yardımcısı istifa etti' iddiası'Merkez Bankası Başkan Yardımcısı istifa etti' iddiası

ABD'de kişisel gelir ve harcamalar beklentiyi karşıladıABD'de kişisel gelir ve harcamalar beklentiyi karşıladı

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları artış gösterdiABD'de işsizlik maaşı başvuruları artış gösterdi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir