Dolar/TL, Fed tutanakları sonrası yukarı yönlü

Fed toplantı tutanakları enflasyon bekleyişlerindeki yükselişi teyit etti. Tutanakların yayımlanmasından sonra dolar başlıca para birimleri karşısında bir haftanın zirvesini gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolar, Fed tutanakları sonrası yukarı yönlü hareket ediyor.

Fed'in, faiz adımı atmadığı 30-31 Ocak tarihli FOMC toplantısına ilişkin tutanaklar, güçlenen büyümeyle birlikte daha fazla faiz artırımı olasılığına işaret etti.

Tutanaklarda, oy verme hakkı olan üyelerin çoğunun enflasyonun yıl içinde yükseleceği ve orta vadede yüzde 2 hedefinde dengeleneceği yönünde görüş birliğinde olduğu kaydedildi.

Tutanaklar sonrası dolar başlıca para birimleri karşısında bir haftanın zirvesine yükseldi ve dolar endeksi 90.08'e çıktı.

Dün 3.77-3.80 aralığında dalgalanan dolar/TL kuru, saat 09:00'da 3.7960 seviyesinde yer aldı. Aynı dakikalarda euro/TL 4.6635 ve euro/dolar 1.2275'ten işlem gördü.

Fed'in yıl içinde 4 faiz artışı gerçekleştireceğine yönelik beklentiler kuvvetlenirken, Goldman 5 artırımı olası gördüğünü açıkladı. Yılın başında bankanın 3 faiz adımı atması olasılığı ağır basıyordu. Fed'in 2018'in ilk faiz artışını 21 Mart'taki toplantısında yapması bekleniyor.

Asya borsaları faiz endişeleri ile gerilediAsya borsaları faiz endişeleri ile geriledi

Fed tutanakları: Güçlenen büyüme faiz artırımı olasılığını yükseltiyorFed tutanakları: Güçlenen büyüme faiz artırımı olasılığını yükseltiyor

Bu konularda ilginizi çekebilir