Dolar/TL haftayı 3.83'ten tamamladı

Dolar kuru, haftanın son işlem gününde 3.82 seviyesine kadar geriledi. Uzmanlar, dolar/TL'de TCMB'ye yönelik beklentilerin fiyatlandığını belirtiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Lirası'nda hafta başından bu yana görülen değerlenme, dün verilen aranın ardından haftanın son işlem gününde de sürdü.

Merkez Bankası'nın 14 Aralık'ta faiz artışına gideceği yönünde kuvvetlenen beklenti ve ABD'de devam eden Zarrab davasına ilişkin ilk şokun atlatılmasıyla dolar/TL'de bu hafta sert düşüşler yaşandı. Hafta başında 3.94'ten 3.84 seviyesine hızlıca gerileyen dolar/TL, dün ve bu sabah yukarı yönlü hareket etti ve 3.87'leri test etti.

TL, öğleden sonra kayıplarını telafi ederken, dolar kuru yeniden 3.84'e geriledi. Dolar/TL'deki düşüş beklentinin üzerinde gelen ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası hızlandı ve kur en düşük 3.8272'yi gördü.

Dolar/TL saat 18:03'de 3.8350 seviyesinde yer aldı. Aynı dakikalarda euro/TL 4.5100 ve sterlin/TL 5.1475'den işlem gördü.

ABD'de tarım dışı istihdam beklentiyi aştıABD'de tarım dışı istihdam beklentiyi aştı

Uzmanlar, TL'nin dolar karşısındaki performansında Merkez Bankasına yönelik beklentilerin öne çıktığını belirtiyor.

DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu'nun notunda, "Dolar/TL'de 3.84 seviyesinin aşağısına gelinmesi ve kırılımın kapanış şeklinde gerçekleşmesi halinde 3.80-3.75 aralığına dek çekilme hızlanabilir. Kurda 3.87 seviyesi ise yukarı yön açısından kritik" ifadesine yer verildi.

Analistler GLP'de faiz artışı bekliyorAnalistler GLP'de faiz artışı bekliyor

Borsa yükselişle kapandı

Haftanın son işlem gününe yükselişini sürdürerek 106.819 puandan başlayan Borsa İstanbul, günü yüzde 1.38 primle 107.921 seviyesinden tamamladı.

Sanayi üretimi beklentilerin üzerinde

Bugün, TÜİK tarafından açıklanan ekim ayı sanayi üretim endeksi yüzde 7.3 ile yüzde 5.2 yönündeki beklentinin üzerinde geldi. Veri, pazartesi günü açıklanacak büyüme rakamlarına yönelik iyimser tahminleri destekliyor.

Fitch: Türk bankacılık sektöründe görünüm istikrarlıFitch: Türk bankacılık sektöründe görünüm istikrarlı