Dolar/TL'de düşüş trendi sürüyor

Düşüş eğilimini sürdüren dolar kuru bu sabah ilk işlemlerde 5.24 civarında hareket ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dün yüzde 1'i aşan oranda kayıpla 5.25'in altına inen dolar/TL, yeni güne 5.24 seviyesinde başladı.

Piyasalarda Türkiye-ABD ilişkilerindeki iyileşme paralelinde Halkbank konusundaki gelişmeler, İran yaptırımlarına tanınan muafiyet, ABD faiz kararları, ticaret savaşları ve Brexit süreci yön belirleyici unsurlar olarak takip ediliyor.

Dolar, yurt dışında ise ABD-Çin ticaret savaşına ilişkin yeni endişelerin güvenli liman para birimlerini desteklemesiyle kazanımlarını korudu, ancak yatırımcılar Fed'in politika yönlendirmesinden ipuçları beklerken bu hareket sınırlı kaldı.

Trump'ın Çin ile ticaret anlaşması umutlarını zedeleyen açıklamaları küresel risk iştahını baskıladı. Dolar endeksi 97.02 ile yatay ve 15 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesine yakın işlem görüyor.

Piyasalar, Fed'in faizleri kaç kez daha artırabileceğine dair ipuçları için Fed Başkanı Jerome Powell'ın Çarşamba günü yapacağı konuşmaya ve Fed'in 7-8 Kasım tarihli toplantısının Perşembe yayınlanacak tutanaklarına odaklanmış durumda.

Fed'in Aralık ayında faizleri 25 baz puan daha artırması bekleniyor, ancak piyasadaki asıl tartışma Fed'in 2019'daki para politikasını sıkılaştırma hızı.

Euro, dolar karşısında 1.1337 seviyesine yükseldi.

Bu konularda ilginizi çekebilir