'Dönem kârı' engel olmaktan çıkıyor

Halka açılma için dönem kârı elde etme şartına istisna getirecek düzenleme yapılıyor. Ergün, "Faaliyet kârı elde eden ama dönem zararı bulunan şirketler makul bir projeksiyonla bizi ikna ederse yıldız pazara kote olabilir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Korkmaz Ergün, Marka Yatırım Holding'in ana pazara geçiş töreninde açıklamalarda bulundu.

"Halka açılma için dönem kârı elde etme şartına istisna getirecek düzenleme üzerinde çalışıyoruz" diyen Ergün, "Faaliyet kârı elde eden ama dönem zararı bulunan şirketler makul bir projeksiyon sunup bizi ikna ederse yıldız pazara kote olabilecekler" açıklamasını yaptı.

Korkmaz, bu istisnada şirketlerin (dönem zararı olan) halka açılacak kısmının asgari piyasa değerinin 100 milyon lira olması gerekeceğini ifade etti. Ayrıca böyle bir halka arzda sermaye artışını kullanmanın ön koşul olacağının altını çizdi.

SPK onayı bekliyor

Düzenlemelerin son durumuna değinen Korkmaz, "Bu düzenlemeler için yönetim kurulu kararı çıkardık SPK'dan onay bekliyoruz. Özellikle sağlık ve enerji sektörlerinde faaliyet kârı olan ancak dönem zararı yazan şirketler var düzenleme ile birlikte bir kaç şirketin halka arzını bekliyoruz" diye konuştu.