Draghi: Atıl kapasite düşünülenden yüksek

ECB Başkanı Draghi, Euro Bölgesi'nde atıl kapasitenin tahmin edilenden daha büyük olabileceğini ve bunun enflasyonda artışı yavaşlattığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, Euro Bölgesi ekonomisinde büyümenin güçlü olduğunu, ancak ekonomide atıl kapasitenin tahmin edilenden daha büyük olabileceğini ve bunun enflasyonda artışı yavaşlattığını söyledi.

Avrupa Parlamentosu Ekonomik İşler Komitesi'nde konuşan Draghi, "Ekonomideki atıl kapasiteye ilişkin ölçümlerdeki belirsizlik dikkate alındığında, gerçek miktar tahmin edilenden daha büyük olabilir ve bu fiyat baskılarının gelişimini yavaşlatabilir" dedi.

Bu durumun özellikle istihdam piyasasında gözle görülür olduğunu ifade eden Draghi, güçlü istihdam artışlarına rağmen ücretlerde büyümenin bastırılmış olmaya devam ettiğine dikkat çekti.

Euro Bölgesi'nde enflasyonun ECB'nin hedefine paralel şekilde yükselmesi için parasal teşvikerin devam etmesinin gerekli olduğunu belirten Draghi, "İleriye baktığımızda, manşet enflasyonun bizim para politika tedbirlerimizin desteği ile kademeli şekilde yukarı gitmeye yeniden başlayacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

"Sorunlu krediler azaltılmalı"

Euro Bölgesi maliye bakanları tarafından ECB başkan yardımcılığına aday gösterilen İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos ise, Euro Bölgesi bankalarının bilançolarındaki sorunlu kredilerini azaltmaya hız vermeleri gerektiğini söyledi.

Guindos ayrıca, Euro Bölgesi'nin mali politikaların daha iyi koordine edilmelerinden uzun vadede fayda sağlayacağına inandığını da ifade etti. AB liderlerinin verecekleri onay sonrasında Mayıs ayında ECB başkan yardımcılığı görevini üstlenecek olan Guindos, Euro Bölgesi'nde enflasyonun önümüzdeki çeyreklerde ECB'nin hedefine yaklaşmasını umduğunu belirtti.

ECB tutanakları yayımlandıECB tutanakları yayımlandı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir