Draghi: Enflasyon için daha çok kanıt gerekiyor

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, bankanın enflasyon patikasına güveni artmakta olsa da enflasyonun hedefe doğru yükseldiğine dair daha fazla kanıta ihtiyaç duyduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Frankfurt'ta düzenlenen bir konferansta konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, "Hali hazırda enflasyonun bizim orta vadeli hedefimize yaklaşmakta olduğunu görüyoruz ve hedefe ulaşılacağına geçmişe göre daha fazla güveniyoruz. Ancak, hala enflasyon dinamiklerinin doğru yönde hareket ettiklerine dair daha fazla kanıt görmeye ihtiyacımız var. Bu nedenle para politikası sabırlı, ısrarcı ve ihtiyatlı olmaya devam edecek" dedi.

Draghi, ECB politikasında ayarlamaların öngörülebilir olmaya devam edeceğini belirtirken, bu ayarlamaların ölçülü bir hızla gerçekleşeceğini vurguladı ve enflasyon hedefine doğru giden patikada devamlı ayarlamaların net varlık alımlarının sona ermesi için şart olduğunu belirtti.

"Şu anda enflasyonun doğru yolda olduğuna geçmişe göre daha fazla güvensek de riskler ve belirsizlikler devam ediyor" diye konuşan Draghi, "İletişimimiz ve faiz patikamız, enflasyonun patikada sürekli ayarlama ile tutarlı bir yörüngede gelişmesini devam ettirmesini sağlayacak şekilde ayarlanacak" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir