Dünyanın en büyük bankalarından biri geliyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dünyanın en büyük bankalarından birisinin Türkiye'de faaliyet göstermek için başvurduğunu ve lisansının verilmek üzere olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İnşaat Sanayicileri İşverenleri Sendikası'nın (İNTES) geleneksel toplantısında, dünyanın en büyük bankalarından birisinin Türkiye'de faaliyet göstermek için başvurduğunu ve lisansının verilmek üzere olduğunu bildirdi.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, İNTES üyelerinden gelen soruları cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, lisans almak üzere dünyanın en büyük bankalarından birisinin yaptığı başvurunun kısa süre içinde sonuçlandırılacağını söyledi. Bakan Babacan, sözkonusu bankanın ismini vermekten kaçındı.

Bu arada üyelerin soruları üzerine son gelişmelere rağmen, yabancı sermayenin Türkiye'ye gelme isteğinin devam ettiğini bildiren Ali Babacan, özel sektörün dış borcunun miktar itibariyle riskli olmadığını, bu borçların teminatlarının da bulunduğunu bildirdi.

dunya.com'a bilgi veren kaynaklar, kesin olmamakla birlikte yatırım yapmayı düşünen bankanın Katar sermayeli Abi Dhabi İslamic Bank olduğunu söylediler.

Bu konularda ilginizi çekebilir