Duran Doğan hisselerini Fransızlara sattı

Yıldız Holding Duran Doğan'daki hisselerini Fransız LGR'ye sattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Duran Doğan Basım ve Ambalaj Sanayi AŞ'nin ortaklarından Yıldız Holding, hisselerini Fransa ve Belçika'da faaliyet gösteren ve karton ambalaj sanayi şirketlerinden LGR International SA'ya devrediyor.

Fransız LGR, Duran Doğan Basım ve Ambalaj Sanayi AŞ sermayesinin yüzde 23,63'üne tekabül eden hisselerin tamamını 8 milyon avroya Yıldız Holding'den devralma yolunda anlaşmaya vardı. Gerekli yasal izinler alındıktan sonra devir işlemi geçerlilik kazanacak.
 
Duran Doğan Basım ve Ambalaj Sanayi AŞ'nin kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında hisse satışıyla ilgili şu bilgilere yer verildi:
"Şirketimiz ortaklarından Yıldız Holding AŞ, Fransa ve Belçika karton ambalaj sanayi sektöründe faaliyet gösteren LGR International SA şirketi ile 7 Şubat 2013 tarihinde bir 'Hisse Satış Sözleşmesi' imzalamış olduğunu; böylece, Şirketimiz sermayesinin yüzde 23,63'üne tekabül eden 391.821.793 adet hissesinin tamamının 8,000,000 avro bedel karşılığında satış ve devrinin yapılması üzere anlaşmaya vardıklarını Şirketimize bildirmiş, söz konusu hisse devrinin gerekli yasal izinler alındıktan sonra geçerlilik kazanacağına dair tarafımıza bilgi vermiştir."
 
Duran Doğan mevcut yönetim kadrosu ile faaliyetini sürdürecek
 
Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada da LGR'ın, bu yatırımı ile Duran Doğan'ın var olan bölgesel güç olma iddiasını pekiştireceği belirtilirken, Duran Doğan'ın mevcut yönetim kadrosu ile faaliyetini sürdüreceği kaydedildi.
1884 yılında Fransa'da kurulan LGR, Avrupa'da mikro lamine ve ilaç kutusu kullanan büyük üreticilerin karton ambalaj tedarikçisi konumunda bulunuyor.
Özelikle ilaç sanayinde, Türkiye, Doğu Avrupa ve Orta Doğu'da tam profesyonel ve uluslararası standartlarda akredite edilmiş bir ilaç karton ambalajı tesisi eksikliği, LGR - Duran Doğan ortaklığı ile giderilmiş olacak.
 
Şirket, Yıldız Holding markalarının karton ambalaj tedarikçisi olmaya devam edecek
 
Duran Doğan, Yıldız Holding'in ana markası Ülker ve diğer markalarının karton ambalaj tedarikçisi olmaya devam edecek.
İrlanda ve İngiltere'de Johnny Walker, J&B, Baileys gibi markaların yanı sıra, Godiva gibi lüks çikolata markalarının da baskılı ambalaj tedarikçisi olan Duran Doğan, LGR kanalı ile Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinde de iş yapma fırsatı yakalamış olacak.
LGR'nin müşterileri arasında Nestle, Pernod Ricard, Novartis ve Sanofi gibi alanında lider şirketler bulunuyor.