ECB başkan yardımcılığı İspanya'da

İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos, ECB başkan yardımcısı olarak seçildi. Guindos 1 Haziran'da göreve başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Euro Bölgesi maliye bakanları dün Brüksel'de yaptıkları toplantıda Vitor Constancio'dan mayıs ayında boşalacak ECB başkan yardımcılığı görevi için İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos'u seçtiler.

Guindos'un seçilmesi 2019 yılında görev süresi dolacak olan Mario Draghi'nin yerine ECB başkanlığı koltuğuna bir Almanın oturması şansını da yükseltti. ECB başkan yardımcılığı görevinin bir güney Avrupa ülkesinde olması, başkanlık görevinin de bir Kuzey Avrupa ülkesine gitmesi olasılığını artıran bir durum.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Luis de Guindos, önümüzdeki günlerde İspanya ekonomi bakanlığı görevinden istifa edeceğini ifade etti. Guindos ayrıca kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi ve Başkan Yardımcısı olarak ECB'nin bağımsızlığını savunacağını vurguladı.

Guindos, "Ben bir bakandım, ancak bir bakan olmak Avrupa Merkez Bankası'nın bağımsızlığını savunmayı sınırlayan bir şey değil, Avrupa Merkez Bankası'nın bağımsızlığını savunacağım" diye konuştu.

Guindos'un seçilmesi mart ayı sonunda AB liderler zirvesinde resmi olarak onaylanacak ve Guindos 1 Haziran'da göreve başlayacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir
ecb