'ECB'nin sabırlı yaklaşımı sürmeli'

Bankanın sabırlı yaklaşımının sürmesi çağrısında bulunan ECB üyeleri, piyasaları ikna etmek için kontrolü elde tutan yaklaşımın sürmesi gerektiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), 19 Ocak'ta yapılan Yönetim Konseyi toplantısı tutanakları yayımlandı.

Tutanaklara göre, ECB üyeleri, enflasyondaki yükselişi enerji fiyatlarının yönlendirdiği konusunda geniş bir görüş birliği sağladılar. Enerji fiyatlarında artışın geçici olduğunu ve diğer mal, hizmetlerin fiyatlarını artırmadıklarını savunan ECB üyeleri, Banka'nın çekirdek enflasyonun ısrarcı şekilde zayıf olduğu ortamda ECB'nin teşviklerine ihtiyaç duyulmaya devam edildiği üzerinde görüş birliğine vardılar.

Üyeler arasında ciddi görüş ayrılıkları yok

Yönetim Kurulu üyesi Yves Mersch, Banka'nın düşük faiz oranları görünümünü ileriye dönük yönlendirmesinden çıkarması çağırısı yaparken, politika yapıcıların büyük bülümü yönlendirmenin değiştirilmemesinde anlaştılar. Tutanaklar, üyeler arasında ciddi görüş ayırılıkları olduğuna dair bir kanıt ortaya koymadı.

'Sabırlı ve kontrollü olunmalı'

Tutanaklarda, "Yönetim Konseyi, hala yüksek seviyede belirsizlikle karakterize bir ortamda istikrarın ve öngörülebilirliğin sağlanması için sabırlı ve kontrollü olunmasını makul buldu" ifadeleri kullanıldı.