EDMER'den Garanti'ye ödül

Garanti Bankası, "Türkiye'nin En Etik Şirketleri" arasında yer aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Garanti Bankası, Türkiye'de etik bilincinin oluşturulması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla kurulan Türkiye Etik Değerleri Merkezi (EDMER) tarafından verilen "Etika 2014 Türkiye'nin En Etik Şirketleri" ödülünü almaya hak kazandı. 

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Garanti Bankası, Türkiye'de etik bilincinin oluşturulması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla kurulan Türkiye Etik Değerleri Merkezi (EDMER) tarafından verilen "Etika 2014 Türkiye'nin En Etik Şirketleri" ödülüne layık görüldü. 

İtibar yönetimi, kurumsal yönetim, kurumsal sosyal sorumluluk, liderlik, yaratıcılık, önderlik, kanun ve mevzuata uyum yönetimi gibi kategorilerde 80 soruya yanıt veren ve EDMER'in soru formunda belirlediği kıstasların yüzde 70'inden fazlasına uyum sağlayan Garanti, ödülü almaya hak kazandı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Garanti Bankası olarak başarılarının temelinde güven, doğruluk, hesap verebilirlik ve şeffaflık prensiplerine tüm çalışanların sahip çıkmasının yer aldığını belirterek, şunları kaydetti: 

"Paydaş ve müşterilerimizin, istikrarlı finansal performansımız ve topluma sağladığımız katkılar nedeniyle bize duyduğu güveni sürdürmek ve itibarımızı korumak önceliğimiz. Bu doğrultuda, kurum olarak sıkı sıkıya sahiplendiğimiz etik ilkeler bize yol gösteriyor. Vizyon, misyon ve değerlerimizin davranış ve iş yapış şeklimize yansıması olan bu ilkeler; Garantililerin ödün vermediği yasalar haline geldi. Bu alandaki çalışmalarımızın ödüllendirilmesinden dolayı EDMER'e teşekkür ediyorum. Türkiye'de etik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çabalayan EDMER'in, yaptığı çalışmalarla gençlere ve geleceğin yöneticilerine örnek olduğunu düşünüyorum. Sürdürülebilir ve sorumlu bankacılık anlayışımızın, önümüzdeki dönemde tüm şirketlere örnek teşkil etmesini temenni ediyorum."  

Bu konularda ilginizi çekebilir