El Ömer: Petrol 20 dolara düşmediği için şanslıyız

Petrol varil fiyatlarının 20 doların altına düşmesine dayanamayacaklarını belirten Kuveyt Petrol Bakanı El Ömer,"Petrol 20 dolara düşmediği için şanslıyız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kuveyt Petrol Bakanı, petrolün varil fiyatının 20 dolara düşmediği için şanslı olduklarını söyledi. 

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın haberine göre Bahreyn'deki bir konferansta konuşan Kuvety Petrol Bakanı Ali El Ömer petrol fiyatları hakkında önemli açıklamar yaptı. Varil fiyatının 20 dolara kadar düşmediği için şanslı olduklarını belirten El Ömer " Irak ve Libya'daki çatışmalar gibi petrol fiyatlarını etkileyen pek çok faktör var. Kayagazı petrolündeki üretim düşüklüğü küresel piyasalarda petrol fiyatlarını yukarı çekti. Ancak dünya ekonomisindeki sıkıntılar nedeniyle fiyatların birden yukarı çıkacağını öngörmüyorum." dedi.  El Ömer, Kuveyt'in petrol fiyatlarının şu anki seviyeleriyle başa çıkabileceklerini de ifade etti. 

El Naimi: Petrol fiyatlarında denge kurulacak

Geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali El Naimi ise dünyadaki arz talep dengesinin kurulmasıyla birlikte petrol fiyatlarında bir dengelemenin olacağını belirterek OPEC üyesi olmayan petrol üretici ülkeleri bu duruma destek olmaya çağırmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir