En yükseği gördü, durgun kapandı

İMKB 100 Endeksi yılın en yüksek seviyesine kadar çıktı fakat tutunamadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - Gün içinde yılın en yüksek seviyesini gören İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), alım ağırlıklı seyrin ardından bir miktar kar satışı ile geriledi.
 
ABD Merkez Bankası (Fed) FOMC tutanaklarının yeni bir parasal genişlemeye gitmeye hazırlandığı işaretleri vermesinin olumlu algılanması İMKB'nin de güne alıcılı bir seyirle başlamasına yol açtı. 
 
İlk seansta alımlarla 66599 puan ile yılın en yüksek seviyesini gören İMKB 100 Endeksi, 66400 civarında yatay seyre girdi. İkinci yarıda artan satış baskısı ile 65900 bölgesine gevşeyen Ulusal 100 Endeksi, 66000 bölgesinde tutundu. Endeks, günü yüzde 0.04 veya 29.36 puan ekside, 66079.48 puan seviyesinde tamamladı.
 
İşlem hacmi birinci seansta 667.545.464 TL, ikinci seansta 880.447.032 TL olurken, toplam işlem hacmi 1.547.992.496 TL olarak gerçekleşti.
 
Avrupa borsalarında Euro Bölgesi PMI verilerinden sonra  dengelenme gözlenirken, Merkel ile Hollande'nin Yunanistan ve Euro Bölgesi borç krizi konusunda yapacakları görüşmeden çıkacak sonuçlar ile yarın yapılacak Merkel-Samaras görüşmesi öncesinde temkinli ve yatay seyir izlendi.
 
ABD haftalık işsizlik başvuruları ve yeni konut satışları verileri takip edilirken, ABD Merkez Bankası (FED) üyesi James Bullard'ın para politikasının mutlaka gevşeteceği beklentilerinin tersine son toplantıdan bu yana ekonomik verilerin güçlendiğini açıklaması bir miktar realizasyona yol açtı.
 
Serbest piyasada ABD Doları 1.7940 TL'den, Euro 2.2530 TL'den işlem gördü. Kapalıçarşı'da altının gramı 96.20 TL'den, Cumhuriyet Altını da 647 TL'den satılıyor. 
 
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir