EPDK uyarısı motorine de yansıdı

Benzine yapılan 12 kuruşluk indirimin ardından motorine de bugünden itibaren geçerli olmak üzere 10 kuruşluk indirim geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun şirketlerden revizyon istemesinin ardından akaryakıt işletmeleri mesajı aldı. Benzine gelen 12 kuruşluk indirimin ardından bugünden itibaren geçerli olmak üzere motorine de 10 kuruşluk indirim yapıldı. İndirimin ardından motorinin litre satış fiyatı Ankara'da 4,26 liradan 4,16 liraya, İstanbul'da 4,22-4,20 liradan 4,12-4,10 liraya, İzmir'de de 4,19 liradan 4,09 liraya düştü. 

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, şirketlere ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösterebiliyor. 

EPDK tarafından dağıtım şirketlerine cuma günü gönderilen yazıda, petrol piyasasındaki fiyatlandırma uygulamalarının incelenmesi sonucunda yurtiçi dağıtıcı ve bayi marjlarının ‘Akaryakıt Fiyatlarının Takibine İlişkin Kurul Kararı’nda öngörülen (3’üncü ve 5’inci maddelerde) ölçütlere göre yüksek seyrettiği belirtilerek, bu durumun hem benzin hem de motorin için geçerli olduğu, motorin fiyatlarında farkın çok daha yüksek olduğu vurgulandı. Yazıda, akaryakıt fiyatlarının belirlenen ölçütlere, ‘ivedilikle’ uygun hale getirilmesi istendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir