Euro Bölgesi'nde tahvil getirileri yönünü yukarı çevirdi

Euro Bölgesi devlet tahvil getirileri yönünü tekrar yukarı çevirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Euro Bölgesi devlet tahvil getirileri, dikkatlerin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasını ne hızda sıkılaştıracağına ve bilançoyu nasıl daraltacağına çevrilmesiyle birlikte bugün yönünü tekrar yukarı çevirdi.

Almanya'nın 10 yıl vadeli devlet tahvil getirileri, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) aşırı gevşek para politikasını çok uzak olmayan bir dönemde dizginleyeceği beklentisiyle geçen iki
haftada keskin yükseldikten sonra dün gerilemişti. Almanya'nın 10 yıllık getirileri ECB Başkanı Mario Draghi'nin aşırı gevşek para politikasında değişikliklere kapı araladığı 27 Haziran'daki konuşma öncesinde yüzde 0.25 düzeyindeydi. Politika sıkılaştırma beklentisi getirileri iki
haftada yüzde 0.57'ye taşıdıktan sonra dün 4 baz puana yakın geriledi.

Analistler Fed yönetim kurulu üyesi Lael Brainard'ın merkez bankalarının bilanço normalleştirmesi üzerine yapacağı konuşmaya odaklanırken, Fed Başkanı Janet Yellen yarın ve perşembe günü Kongreye altı aylık para politikası değerlendirmesinde bulunacak.

Almanya'nın 10 yıllık getirileri, dünkü düşüşün ardından bugün 2 baz puan yükseldi. Alman tahvillerinin getirisi pazartesi erken saatlerde gördüğü 18 ayın zirvesi olan yüzde 0.583'e yaklaştı.

Diğer Euro Bölgesi ülkelerinin tahvil getirileri de bugün 1 ila 3 baz puan yükseldi.