Euro/dolar paritesi 1,34'ü test etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Haftaya 1,3363 seviyesinden başlayan Euro/dolar paritesi bu seviyeden gelen alımların etkisi ile 1,3413'e kadar yükseldikten sonra şu dakikalarda 1,3396 seviyesinde işlem görüyor.

Noor Capital Market analizinde, Avrupa'da Eurogroup toplantısının sonuçları beklenirken borsa endeksleri ve ABD vadelilerin artıda olduğu belirtilirken, Brüksel'de bir araya gelen bakanların Güney Kıbrıs ve Yunanistan'ın yanı sıra G20 zirvesi öncesinde kurları da gündeme alabilecekleri ifade edildi.

İtalya ve İspanya'daki siyasi gelişmelerin de gündemde yer alacağı kaydedilen analizde, teknik açıdan 1,37 seviyelerinden gelen düzeltmenin de etkisi ile dolar lehine başlayan güçlenmenin devam ettiği ifade edildi.

Hafta başı itibariyle paritenin bekledikleri gibi yakın destek kademelerinden tepki verdiğini ve kısmen de olsa Euro lehine görünümü dengeleme çabasının izlendiğini belirtilen analizde, "Piyasa özellikle 1,33 üzerinde dip oluşturmaya çalışacaktır. Euro lehine gelecek tepkilerin ise ilk etapta kısıtlı kalması beklenmelidir. 1,3350 ve 1,3313 desteklerin kırılması durumunda ise 1,3250 desteği hedeflenmelidir" denildi.