Faiz cephesi hacimsiz, yatay

Küresel piyasalarda tatillerin devam etmesiyle hacimler düşük kalmayı sürdürebilir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Küresel piyasalardaki tatillerin etkisiyle kur ve faizde hacimlerin düşük kalması bekleniyor. Piyasalarda takip edilecek önemli bir veri ise bulunmuyor.

Piyasada işlemlerin, Almanya, Fransa ve İngiltere başka olmak üzere Noel tatili nedeniyle yurtdışı piyasaların büyük bölümünün kapalı olmasının da etkisiyle düşük hacimli kalması bekleniyor. Bugünden itibaren ABD piyasalarında işlem yeniden başlıyor.

TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın bu yıl enflasyonda yüzde 6.5'in altında, yüzde 5 olan hedefe oldukça yakın bir gerçekleşme beklediklerini söylemesi ve önümüzdeki üç yıl boyunca da yüzde 5'eyakın olacağını belirterek yaptığı enflasyon vurgusu ile dün gösterge faiz gerilemişti.

Tahvil-bono piyasasında dün spot kapanışta ortalama yüzde 6.07 seviyesinde olan göster getahvilin bileşik faizi, bu sabah tezgahüstü piyasada ilk işlemlerde yüzde 6.07/6.04 seviyesinde başladı.

Reuters Matching sisteminde dün akşam 1.7944/1.7945 seviyesinde olan dolar/TL, bugün saat 0842'de 1.7945/1.7950 seviyesinden işlem gördü.

Dün akşam saatlerinde 2.0803 seviyesinden işlem gören sepet bazında TL ise aynı saatte bu2.0796 seviyesinden işlem gördü.