Faiz gevşek, borsa yatay açıldı

Yurtiçi piyasada bugün açıklanacak reel efektif kur endeksi (REK) bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 Endeksi güne önceki kapanışa göre 56,31 puanlık düşüşle 84.803,76 puandan başladı.

İMKB'de hisse senetleri ortalama yüzde 0,07 oranında değer kaybederken, Holding Endeksinin yüzde 0,38, Bankacılık Endeksinin ise yüzde 0,19 oranında yükseliş kaydetmesi dikkati çekti.

Analistler, bugün Avrupa Merkez Bankasının (ECB) ve İngiltere Merkez Bankasının (BOE) kararları ve özellikle ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarının küresel piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını, yurtiçinde ise açıklanacak reel efektif döviz kurunun takip edileceğini belirtiyor.

Genel olarak merkez bankalarının faizlerde bir değişiklik yapmasını beklemeyen analistler, önümüzdeki dönem için verilecek sinyallerin öne çıkacağını kaydediyor.

Tahvil-bono piyasasında ise MB Başkanı’nın reel efektif döviz kurunun 120’nin üzerine çıkması durumunda faizde ölçülü indirime gidebileceklerini açıklamasının etkisi devam ediyor. Aşağı yönlü seyrin hakim olduğu faiz cephesinde gösterge faiz yüzde 6.20 seviyesine indi.

TCMB Başkanı Başçı’nın açıklamalarıyla güçlenen dolar 1.8080 seviyesinde yatay seyir izliyor.