Faiz tek haneye geriledi

TCMB'nin güçlü faiz artırım kararının ardından, tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi güne düşüşle, yüzde 10,88'den başladı. 10 yıllık tahvilin faizi ise yüzde 9.92 seviyesine kadar geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) güçlü faiz artırım kararının ardından güne düşüşle, yüzde 10,88'den başlarken 10 yıllık tahvilin faizi ise yüzde 9.92 seviyesine kadar geriledi. 

Dün 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 11.09'a kadar yükseldikten sonra günü yüzde 11,06 seviyesinden, 10 yıllık tahvil faizi ise yüzde 10,.38 seviyesinden tamamlamıştı. 

Bugün güne yüzde 10.88 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi bu seviyeden gelen alışların etkisi ile şu dakikalarda yüzde 10.66'ya geriledi.  

TCMB'nin piyasanın beklediğinden ve fiyatladığından çok daha belirgin ve sıkı bir duruş sergileyerek, politikasında sadeleşmeye gittiğini kaydeden analistler, TCMB'nin faiz artıracağı beklentisinin son günlerde satın alınmaya başlandığını ve verim eğrisinin kısa tarafının, uzun tarafın üzerine çıktığının görüldüğünü ifade ediyor. 

Tahvil piyasasında bu eğilimin korunacağını, hatta bu faiz artışı sonrasında kısa vadeler ile uzun vadeler arasındaki getiri farkının daha da açılabileceğini belirten analistler, ayrıca dün başlayan ve bugün sonuçlanacak Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından çıkacak tahvil alım programı kararının yön üzerinde belirleyici olacağını dile getiriyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir