Fed 25 baz puan faiz artışına gitti

Fed, Powell başkanlığındaki ilk toplantısında 25 baz puan faiz yükseltti, bu yıl için 2 artışa daha işaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Merkez Bankası (Fed) piyasa beklentisine paralel olarak faizlerde 25 baz puan artışa gitti. Karar 8'e karşı 0 oyla alındı.

Böylece, Jerome Powell'ın başkanlığındaki ilk FOMC toplantısında politika faizi beklendiği üzere yüzde 1.25-1.50 bandından yüzde 1.50-1.75 bandına yükselmiş oldu.

Öte yandan politika yapıcılar, bu yıl için üç faiz artırımına gidileceğine ilişkin tahminlerini korudu. Buna göre 2018'de 2 ve 2019'da 3 faiz artışı daha bekleniyor.

"Enflasyon hedefin biraz üzerine gelebilir"

Fed, yıllardır yüzde 2 hedefinin altında kalan enflasyonun sonunda yükselişe geçeceği ve orta vadede yüzde 2 civarında istikrar kazanacağını öngördü. "Ekonomik görünüm son aylarda güçlendi" ifadelerini kullanan Fed, "Enflasyonun önümüzdeki aylarda yukarı gitmesi ve yüzde 2 hedefi civarında istikrar kazanması bekleniyor" dedi.

ABD ekonomisi için 2018 büyüme tahminini aralık ayındaki yüzde 2,5 seviyesinden yüzde 2,7'ye çıkaran Fed, 2018 için enflasyon tahminini yüzde 1,9 olarak korurken, gelecek yıl için enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefinin biraz üzerinde olabileceğini vurguladı.

İşsizlik oranının 2018 sonunda yüzde 3,8'e gerilemesini bekleyen Fed, işsizliğin uzun vadede ise yüzde 4,5'in altında kalacağını öngördü.

Powell: Gümrük tarifeleri ekonomik görünümü etkilemezPowell: Gümrük tarifeleri ekonomik görünümü etkilemez

Bu konularda ilginizi çekebilir