Fed kararı sonrası altın yükselişe geçti!

Altın, yatırımcıların Fed’den gelen para politikası kararını değerlendirmeleri ile 2 haftanın düşüğünden toparlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Altın yatırımcıların ABD politika yapıcılarının borçlanma maliyetlerini “kayda değer bir süre” düşük tutma ifadesini kullanmayı bırakmalarını değerlendirmeleri ile 2 haftanın en düşük seviyesinden yükselişe geçti. Gümüş, platin ve paladyum değer kazandı.

Spot altın, yüzde 0.4 kadar yükselerek ons başına 1,194.48 dolara geldi ve Singapur saati ile 09:45’te 1,1983.52 dolardan işlem gördü. Kıymetli metal, dün 1,183.89 dolara gerileyerek 1 Aralık’tan bu yana en zayıf seviyeyi gördü. Gösterge faiz oranını Aralık 2008’den bu yana sıfıra yakın seviyede tutan Fed, 2006’dan bu yana ilk kez faizi artırmaya yaklaştı.

Altın iki haftalık yükseliş kaydetmeye hazırlanırken, düşen enerji fiyatları ABD’de enflasyonu Fed’in yüzde 2’lik hedefinin daha da altına itmekle tehdit ediyor. ABD’de tüketici fiyatları, yüzde 1.3 artarak Şubat’tan bu yana en düşük yükselişi gösterdi. Petrol fiyatları 5 yılın en düşük seviyelerinde seyrediyor. ABD’de istihdam ve perakende satışlar gibi diğer ekonomik veriler ise borçlanma maliyetlerinin artırılmasına destek sağlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir