Finansal hizmetlere güvende değişim yok

Finansal Hizmetler Güven Endeksi, şubatta bir önceki aya göre değişmeyerek 166,1 seviyesinde gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından şubat ayına ilişkin Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE) açıklandı.

Buna göre, FHGE, şubatta bir önceki aya kıyasla değişim göstermeyerek 166,1 olarak kayıtlara geçti.

FHGE'yi son 3 aydaki iş durumu ile gelecek 3 aydaki hizmetlere olan talep beklentisi artış yönünde etkilerken, son 3 aydaki hizmetlere olan talep ise azalış yönünde etkiledi.

İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son 3 ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmeler ile gelecek 3 aydaki hizmetlere olan talebe ilişkin artış yönlü beklentiler bir önceki aya kıyasla güçlendi. Son 3 ayda hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmeler ise zayıfladı.

İstihdama ilişkin değerlendirmelere göre, son 3 ayda azalış bildirenler ile gelecek 3 ayda artış bekleyenler lehine olan seyir güçlenerek devam etti.

Şubat ayında, NACE Rev.2 sektör sınıflamasına göre "Finans ve Sigorta Faaliyetleri" sektöründe güven endeksleri alt sektörler itibarıyla değerlendirildiğinde, "64-Finansal Hizmet Faaliyetleri (sigorta ve emeklilik fonları hariç)" sektöründe bir önceki aya göre 0,5 puanlık artış gerçekleşti.

"65-Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları (zorunlu sosyal güvenlik hizmetleri hariç)" ve "66-Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri için Yardımcı Faaliyetler" sektörlerinde sırasıyla 11,0 ve 10,9 puanlık azalış oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir