Finansbank ilk yarıda 344 milyon lira net kâr açıkladı

2014 yılının ikinci çeyrek dönemine ilişkin bilançosunu açıklayan banka, yılın ilk yarısında 344 milyon lira net kâra ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Finansbank, 2014 yılının ilk yarısında 344 milyon lira net kar elde ettiğini bildirdi.  

2014 yılının ikinci çeyrek dönemine ilişkin bilançosunu açıklayan banka, yılın ilk yarısında 344 milyon lira net kara ulaştı, toplam aktifler 69 milyar 348 milyon lira olarak gerçekleşirken, toplam özkaynakları ise 8 milyar 49 milyon lira oldu. 

Toplam 673 şube ve 13 bin 759 çalışanıyla faaliyet gösteren banka, 2014 yılında stratejik olarak ağırlık verdiği tüzel nitelikli kredilerde büyümesini sürdürdü. 2013 yılsonuna oranla tüzel nitelikli krediler yüzde 20 oranında artarken, toplam krediler ise yüzde 7 oranında büyüme gösterdi. 

Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, 2014 yılının ilk yarısında stratejileri doğrultusunda tüzel nitelikli kredilerdeki büyümelerini sektörün çok üzerinde gerçekleştirdiklerini, bunu yaparken bireysel krediler alanında da konumlarını koruduklarını dile getirdi. 

Güzeloğlu, şunları kaydetti: 

"Bizlere her zaman yol gösteren değerlerimiz, Türkiye'nin finansçısı olarak müşterilerimize her zaman alışılageldik bankacılık servislerinden fazlasını sunma yeteneğimiz, kararlılığımız, stratejilerimiz doğrultusunda atmakta olduğumuz adımları şekillendiriyoruz. Buradan aldığımız güçle, Türkiye'nin finansçısı olmaya devam edeceğiz. Bizlere duydukları güvenle başarma azmimizi artıran müşterilerimiz ve hissedarlarımıza, tüm çalışanlarımıza, Finansbank'ın başarısına olan katkıları için teşekkürlerimi sunuyorum." 

Bu konularda ilginizi çekebilir