Finansbank'ta halka arz Nisan'da tamam

NBG, Finansbank'taki hisselerinin bir bölümünün halka arzını Nisan başında tamamlamayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan merkezli National Bank of Greece'in (NBG) yüzde 99.8'ine sahip olduğu Finansbank, hisselerinin bir bölümünün ikincil halka arzının, piyasa koşullarına bağlı olarak Nisan başında tamamlanmasının planlanladığını açıkladı.

Finansbank'tan KAP'a yapılan açıklamada, halka arz sonrası NBG'nin Finansbank'taki payının yüzde 73 olacağı belirtildi.Buna göre NBG Finansbank'taki sermayesinin yüzde 26.81'inin halka arzını gerçekleştirecek. Açıklamada, NBG'nin bankanın sermayesinde sahip olduğu pay oranını yüzde 60'ın altına düşürmek gibi bir niyeti bulunmadığı da belirtildi.

Halka arzın tamamlandığı tarihten itibaren 180 günlük süre boyunca Finansbank yeni pay ihraç etmeyecek, NBG de Finansbank sermayesinde sahip olduğu mevcut paylarını satmayacak.
              
Bankamız hisselerinin bir kısmının halka arzı ile ilgili olarak yapılan çalışmalar kapsamında, bankanın orta vadeli hedefler belirlediği belirtilerek, öncelikli olarak KOBİ, ticari ve kurumsal bankacılık olmak üzere kredi hacmini artırmayı hedeflediği kaydedildi.

Açıklamada "Bankamız bireysel kredi hacmini seçici bir titizlikle arttırırken, KOBİ ve kurumsal ve ticari kredi hacmini önemli ölçüde arttırmayı hedeflemektedir" denildi.
              
Finansbank'ın diğer hedefleri arasında, güçlü sermaye tabanını korumak ve fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesini sağlamak yer alırken, banka çekirdek sermaye yeterlilik oranını, solo finansal tablolar bazında yüzde 12'nin üzerinde tutmayı amaçlıyor.
              
Yıllık kredi büyüme oranının en az yüzde 20'ye ulaşmasını hedefleyen banka, ortalama kredi/mevduat oranının yaklaşık yüzde 120 olarak gerçekleşmesini öngörüyor.
         
Kredi karşılıkları sonrası net faaliyet gelirinin yüzde 4.5'in üzerinde kalmasını öngören Finansbank'ın ortalama özkaynak ve ortalama toplam aktif karlılığının yaklaşık olarak, sırasıyla yüzde 15'e ve yüzde 1.8'e ulaşması hedefleniyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir