Fitch, Akbank'ın notuna ilişkin raporunu yayımladı

Fitch, Akbank için 24 Haziran'da açıkladığı kredi derecelendirme notu ile ilgili ayrıntılı raporunu yayımladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Akbank için daha önce 24 Haziran'da açıkladığı kredi derecelendirme notu ile ilgili ayrıntılı raporunu 15 Ağustos'ta yayımladı. 

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamada, Fitch'in, Akbank'ın bugüne kadar farklı ekonomik konjonktürlerde başarılı bir performans gösterdiğini vurguladığı belirtildi. 

Fitch'in raporunda konuyla ilgili şu değerlendirmeler yer aldı: 

"Akbank'ın uzun dönemli hedefi sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme. Orta ve uzun vadeli hedeflerini başarıyla gerçekleştiren banka verimlilikte de Türk bankacılık sektörüne öncülük ediyor. Akbank'ın güçlü kredilendirme politikası ve geleneksel olarak Türkiye'nin önde gelen kurumsal şirketlerine olan odağı bankanın yüksek aktif kalitesini destekliyor. Akbank, bu yüksek aktif kalitesi ve güçlü sermaye yapısından taviz vermeden hedeflediği segmentlerde pazar paylarını artırmayı da sürdürüyor. Banka ayrıca Fitch tarafından hesaplanan yüzde 13,49 seviyesindeki sermaye yeterlilik oranı ile sermaye yeterliliği kapsamında emsal grup bankaların da önünde bulunuyor. 

"İstikrarlı bir yönetim yapısına sahip"

Akbank istikrarlı bir yönetim yapısına sahip. Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Türkiye'nin önde gelen ailelerinden Sabancı Ailesi'nin üyeleri ve çok başarılı birer iş insanı. Banka yöneticileri tecrübeli ve bankacılık sektöründe yüksek itibara sahip. Bu güçlü yönetim yapısı, bankanın stratejilerini değişen iş ortamına hızla adapte ediyor ve Türk ekonomisindeki çalkantılı dönemler de dahi bankayı başarıyla yönetmeyi sürdürüyor." 

Akbank'ın risk yönetimi sistemlerinin düzenli olarak test edildiğini söyleyen Fitch, bankanın risk yönetim modellerini düzenlemeler ve değişen ihtiyaçlar kapsamında yenilediğini ve güçlü olduğunu da belirtti. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, hedeflerinin 'Kalıcı Liderlik' olduğunu vurgulayarak, kredi derecelendirme kuruluşlarının yaptığı değerlendirmelerin Akbank olarak kendilerini gururlandırdığını, başarılarının ve stratejilerinin farklı kuruluşlar tarafından takdir görmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir