Fitch, demirde fiyat beklentisini düşürdü

Fitch, demir cevheri için ton başına fiyat beklentisini 2015 için 65 dolara, 2016 için 75 dolara ve uzun dönem için ise 80 dolara düşürdü. Fitch'in tüm periyotlar için demir cevheri fiyat beklentisi 90 dolar düzeyindeydi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, demir cevheri için fiyat beklentilerini aşağı yönlü revize etti. 

Fitch'in resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, fiyat beklentilerinin aşağı yönlü revize edilmesi kararına gerekçe olarak, sektördeki arz talep dengesindeki değişimler gösterildi. 

Bu doğrultuda, Fitch'in demir cevheri için 2015 yılı ton başına fiyat beklentisini 65 dolara indirdiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Ton başına demir cevheri fiyat beklentimizi 2016 yılı için de 75 dolara indirirken, söz konusu rakamın uzun vadede 80 dolar olmasını bekliyoruz. Bizim bu 3 dönem için demir cevheri fiyat beklentimiz, daha önce ton başına 90 dolar düzeyinde bulunuyordu. Aşağı yönlü fiyat revizyonu, öncelikle Çin'in çelik üretim büyümesine ilişkin zayıf beklentilerimizi yansıtıyor. Fitch, Çin'in çelik büyümesinin 2015'te yıllık yüzde 1 civarında olacağını öngörüyor. Bununla birlikte, Çin'in çelik üretim büyümesinin 2016 ve uzun vadede beklenen fiyat yükselmesini destekleyeceğini düşünüyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir