Fitch'ten not uyarısı

Fitch, Türkiye'de devlete ait bankaların özelleştirilmesi ve sahiplerinin değişmesi halinde bunun bankaların kredi notu açısından nötr bir gelişme olacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk devlet bankalarının sahipliğindeki değişimin kredi notları acısından nötr etki yapacağını bildirdi.

Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada Türkiye'de devlete ait bankaların özelleştirilmesi ve sahiplerinin değişmesi halinde bunun bankaların kredi notu açısından nötr bir gelişme olacağı ifade edildi.

Başbakan Yardımcısı Babacan yaptığı açıklamada Halk Bankası ve Vakıflar Bankası'nın özelleştirme konusunu değerlendirmekte olduklarını bildirmişti.

Ficth'in açıklamasında Vakıfbank ve Halkbank'ın özelleştirilmesinde yüzde 50'nin üzerinde devlet sahipliğinin sürmesi halinde not değişimine gerek olmadığı, ancak devlet payının daha düşük seviyelere gerilemesi halinde BB+ seviyesindeki destek notu tabanında ılımlı bir indirimin mümkün olabileceği ifade edildi.

Bununla birlikte uzun vadeli IDR notunun ise indirilmesine gerek olmadığı, zira bankaların varlığını sürdürebilirlik notlarının halen BB+ seviyesinde bulunduğu dile getirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir