Garanti, 2 banka bonosu ve 1 banka tahvili ihraç edecek

Bono ve tahvilin toplam halka arz büyüklüğü 750 milyon TL nominal olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası, 14-16 Mayıs 2014 tarihleri arasında, farklı vadelerde 2 banka bonosu ve 1 banka tahvili ihracını gerçekleştirecek.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bono ve tahvilin toplam halka arz büyüklüğü 750 milyon TL nominal olacak. İhraca bu miktardan daha fazla talep gelmesi durumunda, nominal tutar 1 milyar TL'ye kadar artırılabilecek. Minimum talep tutarı 1.000 TL nominal olacak bono ve tahvil, halka arz yöntemiyle satışa sunulacak.

Halka arz süresi sona erdikten sonra, müşteriler dilediği zaman bono alım ve satımını ikincil piyasalardan yapabilecek. Yatırımcılar vade sonunda bono ve tahvillerin üzerinde belirtilen faiz oranı doğrultusunda nominal getiriyi alabilecek ya da ara dönemde, o anki piyasa fiyatı üzerinden satabilecekler.

İhraç edilecek 90 günlük ve büyüklüğü 375 milyon TL nominal olan bono, referans alınan Devlet Hazine Bonoları faizinin yaklaşık 35 baz puan üzerinde olacak. 160 günlük ve büyüklüğü 150 milyon TL nominal olan bono ise referans alınacak Hazine Bonoları faizinin 50 baz puan üzerinde getiri sağlayacak. 384 günlük ve büyüklüğü 225 milyon TL nominal olan iskontolu tahvil ise referans alınan Devlet Tahvilleri faizinin yaklaşık 55 baz puan üzerinde getiri sağlayacak. Tahvil ve bonolar, Borsa İstanbul Tahvil Bono piyasasında işlem görecek.

Konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, "Yatırımcılar piyasa değerlendirmeleri paralelinde, faizlerin yönünü de referans alarak, kazançlı ve alternatif yatırım ürünleri arayışına giriyor. Garanti Bankası olarak biz de, bu arayışa, yüksek getiri fırsatı sağlayan ve güvenli yatırım aracı olan banka bonosu ve tahvillerimiz aracılığıyla yanıt veriyoruz. Müşteri ve yatırımcılarımıza Garanti güvencesiyle, alternatif ve kârlı yatırım fırsatları sunmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir