Garanti Bankası 2 bono ihraç edecek

Banka, 24-26 Eylül 2014 tarihlerinde farklı vadelerde 2 banka bonosunun ihracını gerçekleştirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası, 24-26 Eylül 2014 tarihlerinde farklı vadelerde 2 banka bonosu ihraç edecek. 

Garanti açıklamasına göre banka, 24-26 Eylül 2014 tarihlerinde farklı vadelerde 2 banka bonosunun ihracını gerçekleştirecek. Bonoların toplam halka arz büyüklüğü 750 milyon lira nominal olacak. Bu miktardan fazla talep gelmesi durumunda, nominal tutar 1,1 milyar liraya kadar artırılabilecek. Minimum talep tutarı 10 bin lira nominal olacak bonolar, halka arz yöntemiyle satışa sunulacak. 

Halka arz süresi sona erdikten sonra, müşteriler dilediği zaman bono alım ve satımını ikincil piyasalardan yapabilecek. Yatırımcılar vade sonuna kadar beklerse üzerinde belirtilen faiz oranı doğrultusunda nominal getiriyi alabilecek ya da ara dönemde, o anki piyasa fiyatı üzerinden satabilecek. Bonolar, Borsa İstanbul Tahvil Bono Piyasası'nda işlem görecek. 

İhraç edilecek 105 günlük ve büyüklüğü 450 milyon lira nominal olan bono, referans alınan Hazine Bonoları faizinin yaklaşık 45 baz puan üzerinde olacak. 161 günlük ve büyüklüğü 300 milyon lira nominal olan bono ise referans alınacak Hazine Bonoları faizinin 50 baz puan üzerinde getiri sağlayacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, banka olarak kazançlı ve alternatif ürünlere yönelen yatırımcılara, yüksek getirili ve güvenli bir yatırım aracı olan banka bonoları sunduklarını belirtti. 

Erün, müşterilerini ve tüm yatırımcıları, piyasa koşulları ve beklentileri hakkında bilgilendirdiklerini vurgulayarak, "Garanti güvencesiyle sunulan yatırım fırsatını değerlendirmek isteyenler, 24-26 Eylül tarihleri arasında yapılacak bono ihracından yararlanabilir" ifadelerini de kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir