Garanti Bankası 2 bono ve 1 tahvil ihraç edecek

Garanti Bankası, 11-13 şubat arasında 750 milyon TL'lik 2 bono ve 1 tahvil ihraç edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası, 2 banka bonosu ve 1 banka tahvili ihracını gerçekleştirecek. 

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre banka, 11-13 Şubat 2014 tarihleri arasında, farklı vadelerde 2 banka bonosu ve 1 banka tahvili ihraç edecek. 

Bono ve tahvilin toplam halka arz büyüklüğü 750 milyon lira olacak. Bu miktardan fazla talep gelmesi durumunda, nominal tutar 1 milyar liraya kadar artırılabilecek. Minimum satış tutarı bin lira olacak bono ve tahvil, halka arz yöntemiyle satışa sunulacak. Halka arz süresi sona erdikten sonra Borsa İstanbul A.Ş.'ye (BİST) kote olan banka bono ve tahvillerin alım ve satımı ikincil piyasalardan yapılabilecek. Yatırımcılar vade sonuna kadar beklerse, üzerinde belirtilen faiz oranı doğrultusunda nominal getiriyi alabilecek. 

Referans alınan hazine bonoları faizinin yaklaşık 40 baz puan üzerinde olacak

Verilen bilgiye göre, ihraç edilecek 95 günlük ve büyüklüğü 350 milyon lira olan bono, referans alınan hazine bonoları faizinin yaklaşık 40 baz puan üzerinde olacak. 122 günlük ve büyüklüğü 150 milyon lira olan bono ise referans alınacak hazine bonoları faizinin 50 baz puan üzerinde getiri sağlayacak. 388 günlük ve büyüklüğü 250 milyon lira olan tahvil, referans alınan devlet tahvilleri faizinin yaklaşık 55 baz puan üzerinde olacak. Tahvil ve bonolar, "Borsa İstanbul Tahvil Bono" piyasasında işlem görecek. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, yatırımcıların 2014 yılında da piyasadaki iniş çıkışları değerlendirerek, faizlerin gidişatını gözeterek, kazançlı ve alternatif yatırım ürünlerine yöneldiğini belirterek, "Garanti Bankası olarak, müşterilerimizi ve farklı iletişim kanalları aracılığıyla tüm yatırımcıları, piyasa koşulları ve beklentileri hakkında bilgilendiriyoruz. Talep değişkenliğine paralel getiri sağlayan, güvenli yatırım araçları ihracıyla, karlı fırsatlar sunmayı sürdürüyoruz" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir