Garanti Bankası'ndan çiftçilere destek

Garanti Bankası, "Tarım ve Kırsal Kalkınmada Çiftçi Ailelerinin Desteklenmesi" adlı proje kapsamında çiftçilik yapan aile işletmelerine, ihtiyaç duyduğu 11 konuda 3'er saatlik eğitimler verilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) iş birliğiyle başlattığı "Tarım ve Kırsal Kalkınmada Çiftçi Ailelerinin Desteklenmesi" adlı projede, çiftçilik yapan aile işletmelerine, ihtiyaç duyduğu 11 konuda 3'er saatlik eğitimler verilecek.  

Bankadan yapılan açıklamaya göre, banka, BÜYEM ve FAO iş birliğiyle çiftçilere yönelik bir proje başlatıyor. "Tarım ve Kırsal Kalkınmada Çiftçi Ailelerinin Desteklenmesi" adlı projede, çiftçilik yapan aile işletmelerine, ihtiyaç duyduğu 11 konuda 3'er saatlik eğitimler düzenleyecek.  

Çiftçilere katılım ve başarı sertifikası dağıtılacak

Yöreye ve yetiştirilen ürüne göre farklılaşan eğitimlerle, çiftçilerin kişisel gelişim, mesleki bilgiler, tarımın finansmanı konusunda kendilerini geliştirmesi sağlanacak. Valilik, Kaymakamlık, Ziraat Odaları gibi yerel kurumlarla iş birliği yapılan projenin sonunda, çiftçilere katılım ve başarı sertifikası dağıtılacak. 

İlk eğitim  13 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında kuru üzümle uğraşan çiftçi ailelerine

Proje kapsamında 13 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde ihracata yönelik kuru üzüm üretimi, saklanması ve paketlenmesiyle uğraşan çiftçi ailelerine eğitim verilecek. Benzer eğitimlere, gelecek dönemde farklı bölgelerde devam edecek. 

 "Tarımın Destekçisi, Üreticinin Garantisi" 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, BÜYEM ve FAO iş birliğiyle, çiftçilik yapan aile işletmelerine yönelik düzenlenen eğitimleri, "Tarımın Destekçisi, Üreticinin Garantisi" sloganıyla hayata geçirdiklerini, tarım ve kırsal kalkınma stratejilerinin önemli bir parçası olarak gördüklerini ifade etti. 

Çiftçilerin yalnızca iç pazara değil, dünyanın farklı noktalarına üretim yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu vurgulayan Karadere, şunları kaydetti: 

"Çiftçilerin kişisel gelişim ve mesleki donanımına katkıda bulunmak amacıyla, FAO ve BÜYEM uzmanları proje kapsamında, 'Vizyoner Kimlik ve Girişimci Ruh', 'Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları', 'Tarladan Sofraya Gıda Yönetimi', 'Kırsalda Örgütlenme ve İnsan Kaynağının Yönetimi' gibi dersler veriyor. Biz de Garanti Bankası olarak, çiftçilerimizin, aile işletmelerine en uygun teknolojiyi öğrenmesi ve kullanması, vizyonlarını geliştirmesi adına gerekli desteği vermeye devam edeceğiz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir