Garanti Bankası'nın 9 aylık net karı 2,6 milyar lira

Garanti Bankası Müdürü Özen: "Bir önceki çeyrekte yüzde 15,3 seviyesinde olan sermaye yeterlilik rasyomuz, Basel II kurallarının ilk defa uygulanmaya başlandığı yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 16,4'e yükseldi"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Garanti Bankası, 2012 ocak-eylül döneminde 2,6 milyar lira net kar elde etti. Türkiye Garanti Bankası AŞ, 30 Eylül 2012 tarihli konsolide finansal tablolarını açıkladı. Garanti açıklamasında, bankanın 2012 yılının 9 ayında net karının 2 milyar 606 milyon 207 bin TL olduğu bildirildi.
 
 Bankanın aktif büyüklüğünün 173 milyar 77 milyon 534 bin TL seviyesine ulaştığı, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye 120 milyar 319 milyon 398 bin TL destek sağladığı kaydedildi. Bankanın öz sermaye karlılığının yüzde 18, aktif karlılığı ise yüzde 2,1 seviyesinde gerçekleştiği ifade edildi.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme stratejileri ve etkin bilanço yönetimleri sayesinde, sağlam sermaye yapılarını iç kaynaklarla güçlendirmeye devam ettiklerini vurguladı. Yılın 9 ayında öz kaynakları yüzde 15,3'lük artışla 20,6 milyar seviyesine ulaştırdıkları bilgisini veren Özen, "Bir önceki çeyrekte yüzde 15,3 seviyesinde olan sermaye yeterlilik rasyomuz, Basel II kurallarının ilk defa uygulanmaya başlandığı yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 16,4'e yükseldi. Güçlü aktif kalitesi ve likit bilanço yapısıyla öne çıkan Garanti, uluslararası yatırım bankaları tarafından en güvenilir finansal kuruluşlar arasında gösteriliyor. Bu sayede, bugüne kadar Türkiye'de bir banka tarafından tek seferde gerçekleştirilen en yüksek tutarlı ve en düşük kupon oranlı ihraç olma özelliğini taşıyan Eurobond işlemini gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.
 
Yeni bir bankacılık anlayışıyla karşı karşıya olunduğuna dikkati çeken Özen, şunları kaydetti:
"İnternet ve mobil teknolojilere dayanan iş modelleri ve yeni nesil tüketiciler, bankacılık sektörünün dinamiklerinin yeniden tanımlanmasını zorunlu kılıyor. İnternet bankacılığında değişime liderlik ediyor, inovatif çözümler sunuyoruz. Üzerinde yoğunlaştığımız konuların başında mobil bankacılık geliyor. Sektör lideri olduğumuz mobil bankacılıktaki kullanım oranımız, 2012 yılı başından bugüne yüzde 141 artış gösterdi. Bu alanlarda yaptığımız yatırımlarla zamanın çok ötesinde, benzersiz hizmetler yarattık. Müşterilerimizin finansal ve sosyal tüm ağlarına dahil olarak, bütünsel bir çözüm ortağı haline geldik. Müşterilerimizi dinlemeye ve bankacılık deneyimlerini bu doğrultuda şekillendirmeye devam edeceğiz."
 
Özen, Garanti'nin performansının uluslararası çevrelerde takdir gördüğünü belirterek, şunları söyledi:
"Garanti Bankası, dünyanın en saygın finans kuruluşlarından Global Finance tarafından gerçekleştirilen Avrupa'nın En İyi İnternet Bankaları değerlendirmesinde Türkiye'nin En İyi Bankası, Avrupa çapında En İyi Mevduat, Kredi ve Yatırım Seçeneği Sunan İnternet Bankası ve En İyi Entegre Bireysel Bankacılık Sitesi ödüllerine layık görüldü. Geleceğe yaptığımız yatırımlara; spora ve sporcularımıza verdiğimiz destekle devam ediyoruz. Londra Yaz Olimpiyatları'nda 1.500 metrede altın madalya alarak Türkiye'yi gururlandıran Aslı Çakır Alptekin'in sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz."
 
Bu konularda ilginizi çekebilir