Garanti BBVA’dan ‘para transferi’ açıklaması

Sosyal medyada bir bankanın müşterisinin iç yazışma mailini paylaşması sonrasında sermaye kontrolü tartışmaları başlamıştı. Bunun üzerine Garanti BBVA’dan para transferlerine ilişkin açıklama geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bankadan yapılan açıklamada, Merkez Bankası’nın 21 Aralık 2022 tarihli talebi ile bankalardan hali hazırda yaptıkları para transferi işlemleri hakkında istatistiki verilerin şeffaf bir şekilde toplanmasını sağlamak amacı ile istenen bilgi ve raporlar tüm bankalara eş zamanlı olarak bildirildiği kaydedildi.

Açıklamada, “Mevcut işleyişte herhangi bir değişiklik olmadan tüm işlemlere aynen devam edilmekte olup, gelen bilgilendirme uyarınca bazı transferlere ilişkin ek belge talep edilmektedir” denildi.

Bankaların sorumluluğunda uygulanacak bu yeni raporlama ve bilgi taleplerinin sonucunda EFT ve yurtdışına havale işlemlerinde herhangi bir aksama, durdurma veya gecikmenin söz konusu olmadığı bildirilirken, işlemlerin normal sürecinde devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, “Değinilen konuyla alakalı yapılan bankamız iç bilgilendirme notunda, bu konuyla hiçbir ilgisi olmayan bono alım satımına yönelik sehven hatalı bir ibareye yer verilmiştir. Bono alım satımına yönelik işlemler de, eskiden olduğu gibi, kesintisiz müşterilerin talimatları doğrultusunda yapılmaktadır ve yapılmaya devam edecektir” bilgileri yer aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir