Garanti "ŞirketKur" ile danışmanlık hizmeti verecek

Garanti Bankası, şirket kurma aşamasındaki girişimcilerin yaşadığı zorlukları minimum seviyeye indirmeyi hedefledikleri "ŞirketKur" hizmetini devreye soktu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası, yeni hizmeti "ŞirketKur" ile girişimcilerin aklındaki önemli sorulara cevap verecek.

Banka'dan yapılan açıklamaya göre, girişimciler, kendilerine ve planladıkları yapıya en uygun şirket tipini bulmalarını sağlayan hizmet kapsamında, harcama kalemlerini ve ortalama kuruluş maliyetini öğrenebiliyor. 

Garanti'nin iş birliği yaptığı danışmanlık firması, şirket kurmak isteyenlerin garanti.com.tr adresinde doldurduğu formu inceleyerek, hangi şirket tipinin uygun olduğunu ve ortalama maliyet giderlerini, e-posta yoluyla kendilerine bildiriyor. 

Girişimciler ayrıca, şirket kurma aşamasındaki püf noktalarını, doküman halinde garanti.com.tr sitesinden bulabiliyor. 

Garanti Bankası Genel Müdürü Yardımcısı Nafiz Karadere konuya ilişkin değerlendirmesinde, Garanti Bankası olarak, güçlenen girişimciliğin, ekonomik kalkınma, büyüme ve verimlilik artışına önemli katkıda bulunduğuna inandıklarını kaydetti. 

Bu anlayışla, girişimcilere yalnızca finansal destek vermekle kalmadıklarını, danışmanlık hizmeti de sunduklarını belirten Karadere, "Araştırmalar, girişimcilerin en büyük problemlerinden birinin, hangi tipte şirket kurmanın doğru olacağını bilmemek olduğunu gösteriyor. ŞirketKur hizmetiyle, doğru şirket tipinin belirlenmesini, maliyetler hakkında fikir edinilmesini sağlıyoruz. Böylece, girişimcilerin yaşadığı zorlukları minimum seviyeye indirmeyi hedefliyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir