Garanti'den, 1 bono ve 1 tahvil ihracı

Bono ve tahvilin toplam halka arz büyüklüğü nominal 300 milyon lira olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Garanti Bankası, 4-6 Mart 2015 tarihleri arasında, farklı vadelerde 1 banka bonosu ve 1 tahvil ihracı gerçekleştirecek. 

Garanti'den yapılan açıklamaya göre, bono ve tahvilin toplam halka arz büyüklüğü nominal 300 milyon lira olacak. Bu miktardan fazla talep gelmesi durumunda ise nominal tutar 450 milyon liraya kadar artırılabilecek. 

İhraç edilecek 91 günlük ve 200 milyon lira nominal değerli bononun faizi, referans alınan Hazine Bonoları faizinin yaklaşık 45 baz puan üzerinde olacak. 368 günlük ve büyüklüğü 100 milyon lira nominal olan tahvil de yıllık yüzde 9,25 basit faiz oranıyla ihraç olacak. 

Minimum talep tutarı nominal 10 bin lira olacak bono ve tahvil, halka arz yöntemiyle satışa sunulacak. Halka arz süresi sona erdikten sonra, müşteriler dilediği zaman bono alım ve satımını ikincil piyasalardan yapabilecek. 

Yatırımcıların vade sonuna kadar beklemesi durumunda, üzerinde belirtilen faiz oranı doğrultusunda nominal getiriyi alabilecek ya da ara dönemde o anki piyasa fiyatı üzerinden satış yapabilecek. Tahvil ve bono, Borsa İstanbul Tahvil Bono piyasasında işlem görecek. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, şunları kaydetti: 

"Garanti Bankası olarak, yatırımcıların mevcut ekonomik ortamda kazançlı ve alternatif ürün arayışına, yüksek getiri olanağı sağlayan ve güvenli bir yatırım aracı olan banka bonosu ve tahvillerimiz aracılığıyla yanıt veriyoruz. Piyasa koşulları hakkında bilgilendirdiğimiz yatırımcılarımıza, beklentilerine en uygun ve getirisi en yüksek yatırım araçlarını seçebilmeleri adına alternatif sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde de avantajlı ve farklı risk tercihlerine yönelik yeni yatırım araçları tasarlamaya devam edeceğiz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir