Garanti'ye proje finansmanı alanında ödül

Garanti Bankası'nın 3 proje finansmanı işlemi, Euromoney'nin dergisi Project Finance Magazine tarafından ödüle layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası'nın 3 proje finansmanı işlemi, Euromoney'nin dergisi Project Finance Magazine tarafından ödüllendirildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, bankanın 2011'de yapılandırdığı 3 proje finansmanı işlemi, uluslararası finans dünyası yayın gruplarından Euromoney'nin dergisi Project Finance Magazine tarafından ödüle layık görüldü.

İlk uzun vadeli TL proje finansmanı olma özelliğini taşıyan Karakuz Hidroelektrik Santrali projesi, "Avrupa'nın en iyi hidroelektrik projesi" seçilirken, İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) özelleştirilmesi projesi, "Avrupa'nın en iyi ulaştırma özelleştirmesi projesi" kategorisinde ödül aldı. "Avrupa'nın en iyi enerji projesi" ödülünü alan Gebze Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali projesi, aynı zamanda Project Finance International dergisi tarafından da "Türkiye'de yılın en iyi proje finansmanı" seçildi.
Karakuz projesi yaklaşık 120 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayarak Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığının azaltılmasını sağlayacak projelerden biri olma özelliği taşırken, ayrıca yılda yaklaşık 200 bin ton karbondioksit gazının atmosfere salınmasını da engelleyecek.

Gebze Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali projesi, ödülü, hazine veya devlet garantisi olmayan bir termik enerji santraline sağlanan ilk sınırlı rücu proje finansmanı işlemi olarak sektörde "bir tür paradigma değişimi" yaratmasından dolayı aldı.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, konuya ilişkin şunları kaydetti:
"Karakuz Hidroelektrik Santrali ve Gebze Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali projeleriyle birlikte, 2011 sonu itibarıyla toplam kurulu gücü 8.000 MW'ın üzerinde olan 71'den fazla enerji projesine 5,5 milyar dolar tutarında finansman sağladık. Enerji projelerinin finansmanında yaklaşık yüzde 20-25 pazar payına sahip Garanti Bankası, sektörde lider konumunda bulunuyor. Yatırımcıların, uluslararası finans basını ve uzmanların da takdir ettiği başarımızı, müşterilerimize ve çalışanlarımıza borçluyuz. Verimliliği ve sürdürülebilirliği ön plana çıkaran projelere destek olmaya devam edeceğiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir