GarantiBank International'dan sendikasyon borçlanması

GarantiBank International NV, 177,5 milyon euro ve 62,5 milyon dolar tutarında sendikasyon borçlanması gerçekleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Garanti Bankası'nın yüzde 100 iştiraki olarak 1990 yılından bu yana Amsterdam'da faaliyet gösteren GarantiBank International NV (GBI), 26 Haziran'da 177,5 milyon euro ve 62,5 milyon dolar tutarında iki ayrı dilimden oluşan, 360 gün vadeli sendikasyon borçlanması gerçekleştirdi.

2014 yılındaki borçlanma maliyetinin 25 baz puan altında, 3 aylık Euribor/Libor + 65 baz puanlık maliyetle gerçekleştirilen borçlanmaya, hedeflenen tutarın yüzde 16 üzerinde talep geldi.

İşlemde, Wells Fargo (Co-ordinator ve Documentation Agent), Bayern LB (Facility Agent), Standard Chartered, ING ve Goldman Sachs "Lider Banka" rolünü üstlendi. 

Sendikasyon sürecinde, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in GBI için belirlediği uzun vadeli mevduat kredi notu Baa2 seviyesinde oldu. Moody's, işlemin kapanmasının hemen ardından, bu notu iki seviye artırarak A3'e yükselttiğini ve ayrıca GBI için A2/P-1 seviyesinde uzun ve kısa vadeli "Counterparty" kredi notu tahsis ettiğini açıkladı.

Hollanda Merkez Bankası'nın denetimi altında faaliyetlerini sürdüren GBI, ticaret ve emtia finansmanı, özel bankacılık, hazine ürünleri, finansal kurumlar ve yatırımcı ilişkileri, yapılandırılmış finansman ve bireysel bankacılık alanlarında hizmet veriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir