Garanti'den 5.1 milyar lira net kâr

Garanti Bankası'nın 2016 yılındaki net kârı 5 milyar 147 milyon 759 bin TL oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Garanti Bankası A.Ş., 31 Aralık 2016 tarihli finansal tablolarını açıkladı. Garanti, 312 milyar 121 milyon 939 bin TL aktif büyüklüğüyle ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek 257 milyar 494 milyon 576 bin TL’ye ulaştı.

Banka’nın konsolide finansal tablolarına göre, 2016 yılındaki net kârı 5 milyar 147 milyon 759 bin TL oldu. Banka’nın özkaynak kârlılığı yüzde 15,4, aktif kârlılığı ise yüzde 1,8 seviyelerine yükseldi.

'Her dört işlemden biri Garanti’den geçiyor'

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, “Küresel ekonomide artan belirsizlik ortamı ve ülkemizde yaşanan zorlayıcı koşullarla, Türkiye ekonomisi 2016 yılında büyük sınavlar atlattı. Garanti Bankası olarak bu yılı da sağlam bilanço yapımız, öncü sermaye, aktif kalitesi ve likidite göstergelerimizle başarıyla tamamladık. Müşterilerimizin yanında iş ortağı olarak yer almaya devam ettik, kredilerimizin aktifler içindeki payı yüzde 64’e çıkarak, bugüne kadarki en yüksek seviyesine ulaştı.

Türkiye’nin lider bireysel bankası olmayı sürdürürken, en iyi müşteri deneyimini yaşatmak için yatırım yapmaya devam ettik. Attığımız yenilikçi adımlarla, dijital müşterilerimizin sayısı 5 milyona ulaştı. Türkiye'de dijital kanallardan gerçekleştirilen her dört işlemden biri Garanti’den geçiyor. Açtığımız GarantiPartners Girişim Üssü ise girişimcilere ofis imkânı sağlamanın yanında, eğitimler, mentor buluşmaları ve pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Kadın girişimcilere kullandırdığımız toplam kredi hacmimiz de 3,2 milyar TL’ye ulaştı. Sorumlu bankacılık prensibimizle, yenilenebilir enerji yatırımlarına sağladığımız toplam finansman ise 4,5 milyar doları aştı. Rüzgâr enerjisi finansmanında Türkiye’nin kurulu rüzgâr gücü kapasitesinde yüzde 35 payla açık ara pazar lideriyiz.” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir