Gözler Merkez Bankası'nda

TCMB'nin faiz kararı saat 14:00'te belli olacak. Parasal duruşun yeniden şekilleneceğini açıklayan TCMB'nin, faiz artırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak, uzun zamandır ilk defa artırım beklentileri geniş bir aralıkta yer alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DUNYA.COM

Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun faiz kararını öğrenmeye dakikalar kaldı... 

Merkez Bankası'nın 3 Eylül'de 'parasal duruşun yeniden şekilleneceği'ni açıklamasıyla, bugünkü PPK toplantısının önemi daha da arttı. Merkez'in nasıl bir aksiyon alacağı ve parasal duruşu bahsettiği gibi nasıl şekillendireceği merak ediliyor. 

TCMB’nin bu açıklamasının ardından bir faiz artışı olacağına kesin gözle bakılıyor. Ancak, uzun zamandır ilk defa artırım beklentileri geniş bir aralıkta yer alıyor. Öyle ki, 200 baz puan artış bekleyen de var, 700 baz puan artış bekleyen de… Faiz kararı kadar, PPK sonrası toplantı notları ile piyasaya verilecek mesaj da büyük önem taşıyor.

Merkez Bankası nasıl aksiyon alacak?Merkez Bankası nasıl aksiyon alacak?

Dolar hareketlendi

Merkez Bankası’nın bugün sonuçlanacak PPK toplantısında TL’yi destekleyecek bir faiz artışı yapacağına yönelik kuvvetlenen beklentilerle geçen hafta dolar/TL’de başlayan düşüş süreci dün kuvvet kazandı. Kur, yüzde 2’ye yaklaşan düşüşle 6.33 seviyesine kadar geri çekildi.

Güne yatay seyirle başlayan kur, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası hareketlendi. Dolar 6.55 seviyesine kadar çıktı ve ardından 6.43 seviyelerine geriledi.

Erdoğan: Kurdaki dalgalanmaya karşı yeni adımlarımız olacakErdoğan: Kurdaki dalgalanmaya karşı yeni adımlarımız olacak

 

Bu konularda ilginizi çekebilir