Gross: Fırtına öncesi sessizlik yaşanıyor

Ünlü yatırım danışmanı Bill Gross Yunanistan krizinin piyasalara etkisini masaya yatırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ünlü yatırım danışmanı Bill Gross'tan Yunanistan yorumu geldi. Gross, piyasalarda fırtına öncesi sessizliğin hakim olduğunu söyledi. Gross piyasalardaki sakin havanın gerçek olmadığını, Almanya ve Çin hükümetleri ve merkez bankalarının desteğiyle bu durumda olduğunu belirtti. 

"Fırtına koptu kopacak"

Bloomberg televizyonuna konuşan Janus Fund'ın yöneticisi Bill Gross şunları söyledi:

"Biz fırtınanın eşiğindeyiz. Fırtına öncesi sessizlik yaşanıyor. Ancak ben bu durumun doğan bir sakinlik olmadığını düşünüyorum. Merkezi hükümetler ellerindeki tüm silahları kullanarak piyasaları sakin tutmaya çalışıyor. Çin hükümeti ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) perde arkasından piyasalara çok büyük destek veriyorlar" 

"Almanlar iki yüzlü davranıyor"

Ünlü yatırımcı Yunanistan'ın yüzde 70-80 ihtimalle Euro Bölgesi'nden çıkmasının en iyi senaryo olacağını belirtti.  Gross, Almanya'nın Yunanistan'a daha ılımlı yaklaşması gerektiğini vurgulayarak," Yunanlıların tarafındayım. Almanlar müzakeler sürecinde iki yüzlü davranıyor. I. ve II. Dünya Savaşlarından sonra boçlarının yapılandırılması süreçlerini unutmamalılar" dedi. 

"Eğer ek fon sağlanmazsa..."

Yatırım gurusu Gross Yunanistan konusunda şu uyarıyı yaparak sözleri tamamladı:

"Eğer Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi Yunanistan'a ek bir fon sağlamazsa ve Yunanistan 21 Temmuz'daki 3 milyar euroluk borcunu ödeyemezse sistemde çok büyük sorunlar ortaya çıkar" 

 

 

 


 
    

  

Bu konularda ilginizi çekebilir