Gübretaş'ta yüzde 6 kayıp

Gübretaş hisseleri iştiraki Razi'nin dağıtacağı temettünün geçen yılın altında kalmasıyla yüzde 6.4 kayıpta.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gübre Fabrikaları (Gübretaş) İran'daki bağlı ortaklığı Razi Petrochemical'ın dağıtacağı temettüden kendisine düşen kar payının 55.8 milyon lira olduğunu açıkladı.

Gübre Fabrikaları hisseleri günü yüzde 6.41 kayıpla 16,80 liradan tamamladı.

Söz konusu temettü, Gübre Fabrikaları'nın 2012 karının beklentilerinin üzerinde geleceğine işaret etmesine karşın, Razi'nin dağıtacağı temettünün 2011 yılının altında kalacak olmasının etkisiyle Gübre Fabrikaları hisseleri yüzde 6 üzeri kayıp yaşadı.

Gübre Fabrikaları KAP'a yaptığı açıklamada, Razi'nin dağıtacağı kar payından Gübre Fabrikaları'na isabet eden tutarın 55.8 milyon lira olduğunu bildirdi.

Oyak Yatırım Analisti Alper Özdemir, "Razi'nin dağıtacağı temettü, 2012 tamamı için 628 milyon liralık net kara işaret ediyor. Bu da bizim 480 milyon liralık beklentimizin üzerinde. Razi'nin son çeyrek net karı ise 248 milyon liraya denk geliyor ki, bu da Gübre Fabrikaları'nın 50 milyon lira beklentimizin bulunduğu son çeyrek net karını yukarı taşıyacak" dedi ve ekledi:

"Ancak Razi'nin bu seneki dağıtım oranı yüzde 15. Bu oran 2011'de yüzde 85'ti. 2011'de 203 milyon lira olan kar payının bu yıl 56 milyon liraya gerilemiş olması, ilk izlenim olarak hisse için olumsuz bir algı yaratmış olabilir."

İş Yatırım Analisti İlyas Urgancı da, yayınladığı notta, hissedeki kayıplarda, Gübretaş'a isabet eden kar payının geçen yılın altında kalmasının etkili olmuş olabileceğini belirtti.