Halkbank’tan 2,2 milyar liralık net kâr

Halkbank'ın bu yılın üçüncü çeyreğindeki net kârı, 2 milyar 195 milyon TL oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Halkbank tarafından yapılan açıklamada, bankanın finansal sonuçları duyuruldu.

Bankanın, 2016 yılı üçüncü çeyreğinde net kârı 2 milyar 195 milyon TL’ye ulaşırken, bu dönemde özkaynaklarındaki artış ise yüzde 10 düzeyinde gerçekleşti. 2015 yılı sonuna göre toplam aktifleri yüzde 12,6 artışla 211,3 milyar TL'ye ulaşan Halkbank'ın, toplam kredileri aynı dönemde yüzde 14,1 artışla 190 milyar TL’ye yükseldi. Bankanın toplam mevduatı ise 137,6 milyar TL oldu.

Halkbank, KOBİ kredilerinin de dâhil olduğu toplam ticari kredilerini 2015 yıl sonuna göre yüzde 15,4 artışla 115 milyar TL’ye yükseltti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Türkiye'nin yılın son çeyreğine tasarrufları artıracak teşvikler ve ekonomiye hız kazandıracak yapısal reformlarla umutlu bir başlangıç yaptığını belirterek, "Bazı derecelendirme kuruluşlarının olumsuz değerlendirmelerine rağmen, hayata geçmesi planlanan yeni reformlarla ekonomimiz istikrarlı görünümünü koruyor." dedi.

Bankacılık hizmetlerini, firmaların uluslararası rekabette marka değerine önemli katkılar sağlayacağına inandıkları düzenlemelerle aynı hedefler ve ortak anlayış çerçevesinde geliştirdiklerini aktaran Taşkesenlioğlu, Halkbank olarak, güçlü finansal yapıları ve sürdürülebilir kârlılıkları ile Türkiye'de ekonomik reformların tamamlayıcısı olmaya devam edeceklerini kaydetti.

"Bölgenin ekonomik büyümesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz"

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Halkbank olarak müşterilerine her zaman avantajlı bankacılık ürünleri sunarak, bankanın ve müşterilerin ekonomik gücünü artırma amacıyla çalıştıklarını belirterek, "Yeni reklam filmimizde de bu misyonumuzu ön plana çıkardık. Banka olarak adını taşımaktan büyük mutluluk duyduğumuz ‘halkımızla’ kucaklaştığımız bir çalışma oldu. Güçlenen yapımız ve sunacağımız desteklerle ülkemizin ekonomik büyümesine daha büyük bir ivme kazandıracağız. Bu uygulamalarımızın tüm bankacılık sektörüne örnek olacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

'Yeni bir konut kredisi paketi hazırladık'

Ev sahibi olmak isteyenler için önemli fırsatlar sunduklarını dile getiren Taşkesenlioğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda en büyük önceliğimizin halkımızın bize ihtiyaç duyduğu her alanda destek vermek olacağını ifade etmiştik. Sözümüzün arkasında durduk ve müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre konut sahibi olabilmeleri için çok uygun faiz oranlarıyla yeni bir konut kredisi paketi hazırladık. Ev sahibi olmak isteyen tüm halkımızı yeni konut kredi paketinin avantajlarından faydalanmak üzere Halkbank şubelerine bekliyoruz. Sanayide hızlı bir dönüşüm sağlayacak yüksek ve orta-yüksek teknoloji içeren yatırımların desteklenmesini, ülkemizin uluslararası rekabette güçlü olabilmesinin ilk koşulu olarak görüyoruz. Bu amaçla geliştirdiğimiz destek paketleriyle temel olarak, müşterilerimizin üretim alt yapılarının ve üretim teknolojilerinin geliştirilmesini amaçlıyoruz. Bu sayede Türk makine imalat sektörü için de önemli bir iç pazar yaratılacağına ve yeni yatırım harcamalarının da ekonomik büyüme ve Bankamız hedeflerine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz."

Taşkesenlioğlu, yüksek büyüme potansiyeli olan hedef pazarlarda pazar payının artırılmasının, dış ticaret dengeleri açısından önemli bir konu olduğuna işaret ederek, Türk şirketlerinin hedef pazarlara yönelik risk ve fırsatları iyi değerlendirebilmeleri için bankacılık sektörü adına üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Halkbank'ın teknolojik altyapısında başlattığı dönüşümle, uluslararası platformlarda da adını duyurmaya başladığını belirten Taşkesenlioğlu, şunları kaydetti:

"Novi Pazar Şubesi’nin açılışı ile birlikte Sırbistan genelindeki şube/alt şube sayımızı 28’e taşıdık. Kısa zamanda 400 kişinin üzerine çıkan personel kadromuzla birlikte, ülke genelinde şube ağını genişletme hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı daha da ileri taşıyacağız. Türkiye’den gelen yatırımların da katkısıyla, bölgenin ekonomik olarak büyümesine ve gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Halkın bankası olma bilinciyle finansal alanda imza attığımız çalışmaları çevresel ve sosyal projelerle destekleyecek; Halkbank olarak tüm faaliyetlerimize Sürdürülebilirlik, Çevre ve Enerji Politikaları çerçevesinde devam edeceğiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir