Hazine, sukuk ihracı için 3 bankaya yetki verdi

Citigroup, HSBC ve Liquidity House kira sertifikası ihracı olanaklarını araştıracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hazine Müsteşarlığı ilk kira sertifikası ihracı için üç bankayı yetkilendirirken; bankacılık kaynakları, ihracın dolar cinsi olacağını ve 17 Eylül haftasında tamamlanmasının beklendiğini söylediler.

Hazine'den yapılan yazılı açıklamada uluslararası sermaye piyasalarında kira sertifikası ihracı olanaklarını araştırmak üzere Citigroup, HSBC ve LiquidityHouse'a (Kuwait Finance House iştiraki) yetki verildiği belirtildi.

Bankacılık kaynakları, dolar cinsi sukuk ihracında vadenin, miktarın ve getirinin yatırımcı toplantıları ile birlikte şekilleneceğini söylediler.

Bankacıların verdiği bilgiye göre yatırımcı toplantıları 10 Eylül'de Riyad'da, 11 Eylül'de Dubai ve Abu Dhabi'de, 12 Eylül'de Singapur'da, 13Eylül'de Kuala Lumpur'da ve 16 Eylül'de Doha'da gerçekleştirilecek.

Hazine'nin bu ihracının bir gösterge oluşturması, özel sektörü de tetiklemesi ve Körfez yatırımcılarının ilgisi düşünüldüğünde Türkiye'nin daha önce tam olarak faydalanmadığı İslami yatırımcı kitlesinden kısa vadede milyarlarca dolarlık fon sağlaması bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir