Hedef, Borsa İstanbul'u oluşturmak

İMKB Başkanı Turhan, "SPK Kanunu, VOB'un İMKB çatısı altına girmesine olanak tanıyacak; VOB ile konuyu görüşeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan, Ekim'de TBMM'nin açılmasıyla görüşülecek olan Sermaye Piyasası Kanunu'nun Vadeli İşlemler Borsası'nın (VOB) İMKB çatısı altına girmesine olanak tanıyacağını, yasanın çıkmasının ardından VOB ile bu konuda görüşmelere başlanacağını söyledi.

Dubai'de HSBC bankasının Türkiye konulu panelinin ardından açıklamalarda bulunan Turhan, Türkiye'de bir finansal süpermarket mantığı içinde, bütün finansal ürünlerin, sözleşmelerin, spot ve vadeli piyasaların, türev ürünlerin gelecekte kurulabilecek emtia ve enerji piyasalarının yatırımcıya tek bir erişim noktasından Borsa İstanbul çatısı altında sunulması hedefleri olduğunu söyledi.

Turhan, "Biz hazırız. VOB ile oturup görüşeceğiz" dedi. Bir çatı altında toplanma hedefine VOB'un nasıl baktığına ilişkin bir soruya, "İş yaparken duygusallığa çok yer yok. Hepimizin, tüm Türkiye'nin yararına olacak bir hedef için gerçekçi olmamız gerekiyor" diye cevapladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir