HSBC'nin raporunda Türkiye'den iki hisse var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


İSTANBUL - HSBC, Gelişmekte Olan Piyasalar Hisse Önerileri Raporu'nda en beğendiği 15 hisse arasında Türkiye'den Emlak GYO ve Halkbank'a yer verdi.

HSBC, ( www.hsbc.com.tr ) konu ile ilgili raporunda, Emlak Konut GMYO için 4.0 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' önerisini korurken, Halkbank için 24.5 TL hedef fiyat  ile "Endeksin Üzerinde Getiri" tavsiyesi verdiklerini belirtti.

"HSBC Global Gelişmekte Olan Piyasalar için 15 hisseden oluşan tavsiye raporu yayınladı. Raporda Asya ve Güney Amerika'nın yanı sıra, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu CEEMEA Bölgesi 'nden HSBC'nin en cazip bulduğu hisseler yer alıyor.

Raporda Türkiye'den iki hisse yer alıyor: Emlak Konut GYO ve Halkbank.

Emlak Konut GMYO'nun Türkiye'nin yüksek büyüme trendi içinde yer alan konut sektöründe, karlı ve düşük riskli bir iş modeli uygulayarak yüksek karlılık hedefliyor olması şirketi sektörde yerel ve bölgesel rakiplerine göre öne çıkarıyor. Şirketin arsa portföyünün ise değişen KDV düzenlemesinden minimum düzeyde etkileniyor olmasının da kısa vadede satış performansını destekleyici bir unsur olduğunu düşünüyoruz. Emlak Konut GMYO için 4.0 TL hedef fiyat ile “Endeksin Üzerinde Getiri” önerimiz bulunuyor.

Halkbank güçlü temel göstergeleri (kuvvetli sermaye yapısı, yüksek karlılık ve yüksek likidite) ve özellikle ikincil halka arzın da tamamlanmış olması (hisse üzerinde bir fiyat baskısının kalkması) ile birlikte Türk bankaları arasında en cazip banka olma özelliğini koruyor. Değerleme olarak 2013 F/K 8x ve PD/DD 1.55x çarpanlarında işlem görmekte olan Halkbank, %21 sermaye getirisi ile benzerlerine kıyasla oldukça iskontolu işlem görmekte. Halkbank için 24.5 TL hedef fiyat ile "Endeksin Üzerinde Getiri" önerimiz bulunuyor."