İAR'ın altınları COMEX'te işlem görecek

İstanbul Altın Rafinerisi, COMEX'in kabul edilenler listesinde yer almaya hak kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Altın Rafinerisi (İAR), merkezi New York'ta bulunan dünyanın en büyük vadeli altın borsası olarak bilinen COMEX'in kabul edilenler listesinde yer almaya hak kazandı. 

İAR açıklamasına göre, gerçek zamanlı, birinci elden işlem yapma olanağı sağlayan COMEX borsasında, İAR markalı külçe altınlar takas işlemlerinde kullanılabilecek.  

2011'de de LBMA'ya üye olmuştu

İAR, 2011 yılında Londra Külçe Piyasaları Birliği (LBMA) üyeliğinin ardından, üyelerine yüksek standart ve kaliteli ürün sağlamaları konusunda belli ve zor şartlar arayan COMEX'e kabul edilen ilk Türk altın rafinerisi olma özelliğini elde etti.  

Ürettiği altın ve külçelerin, ağırlık ve ayarına bakılmaksızın uluslararası piyasalarda alım-satımı yapabilen bir firma konumundaki İAR, Avrupa ve Asya'daki başarılarına Amerika piyasasında da devam ediyor ve bu üyeliğiyle de başarılarını daha ileriye taşımayı hedefliyor. 

Dünyanın en iyileri arasında

2007 yılında Dubai Altın Borsası'na üye olan, Eylül 2011'de LBMA'nın dünyadaki "En İyi Altın Rafinerileri" listesine girmeyi başaran ve 4 yıldır bu listede yer almaya devam eden İAR, Türkiye'de Fortune 500 listesinde 61. sırada yer alıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir