İlk çeyrek kârı 708 milyon TL

İş Bankası'nın 2012 ilk çeyrek konsolide olmayan net kârı 708 milyon TL olarak açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




İSTANBUL - Yılın ilk çeyreğinde 708 milyon TL konsolide olmayan net kâr elde eden İş Bankası'nın aktif büyüklüğü 163 milyar TL'ye, özkaynak büyüklüğü ise 19 milyar TL'ye ulaştı. İş Bankası geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre kârını yüzde 6 oranında artırdı. Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ilk çeyrek sonuçlarına ilişkin açıklamasında, İş Bankası'nın verimli büyüme stratejisi çerçevesinde bu dönemde de yüksek kârlılık performansı göstermeyi başardığını ifade etti.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yılın ilk üç ayına ilişkin sonuçlarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada; 88. faaliyet yılında, Türkiye'nin en büyük özel bankası olma unvanını koruyan İş Bankası'nın aktif büyüklüğünü 163 milyar TL'ye, özkaynak büyüklüğünü ise 19 milyar TL'ye yükselttiğini belirtti. Bali, “İş Bankası, verimli büyüme stratejisi çerçevesinde bu dönemde de yüksek karlılık performansı göstermeyi başarmış, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 oranında artışla 708 milyon TL konsolide olmayan net kâr elde etmiştir” dedi.

Kredide sektör lideri
    
İstihdam ve yatırım yaratacak projelere, ticarete, ihracata ve sanayiye tüm imkân ve enerjisi ile destek olmaya devam eden İş Bankası, kredilerdeki sektör liderliğini sürdürdü. Ticari kredileri 67 milyar TL'ye, bireysel kredileri ise 26 milyar TL'ye ulaşan Banka'nın toplam kredi hacmi 93 milyar TL'ye yükseldi. Bunun yanında, takipteki krediler oranını yüzde 2,1 gibi düşük bir düzeyde tutan Banka, bu dönemde de takibe intikal eden kredilerine yüzde 100 karşılık ayırmaya devam etti.

Mevduatta da lider

Kurumsal kimliği, geniş şube ağı ve kaliteli hizmet sunumu sayesinde yaygın bir mevduat tabanına sahip olan İş Bankası 94 milyar TL'lik mevduat hacmi ile bu dönemde de mevduatta özel bankalar arasındaki liderliğini devam ettirdi. Banka yılın ilk çeyreğinde, kaynak yapısını çeşitlendirmek, uygun maliyetli fon temin etmek amacıyla mevduat dışı kaynaklardan azami ölçüde faydalanmayı sürdürürken, 2,3 milyar TL nominal değerde bono ve tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Artan kârlılık performansı

Kârlılık performansını artırmayı başaran Banka, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 oranında artışla 708 milyon TL konsolide olmayan net kâra ulaştı. Yüzde 17'lik artışla 1 milyar 312 milyon TL net faiz geliri elde eden Banka'nın bu sonuca ulaşmasında, artan kredi hacmine bağlı olarak kredilerden alınan faizler kaleminde kaydedilen yüzde 49'luk artış etkili oldu. Etkin kaynak maliyeti yönetimi ve 370 milyon TL seviyesine ulaşan komisyon gelirleri de kârlılığa önemli katkı sağladı.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Bankanın 1.209 şubesi, 24 bin 764 çalışanı ve güçlü mali bünyesiyle müşterilerinin ve reel sektörün en büyük destekçisi olmaya devam edeceğini, etkin ve verimli büyüme stratejisini de yurtiçinde ve büyüme alanı içindeki yakın coğrafyada aynı kararlılıkla sürdüreceğinin altını çizdi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir